Yerli ve Milli Gurur! Yüzde Yüz Türk Malı Silahlarla Nefes Kesen Tatbikat

TAKİP ET

Bugün yüzde yüz yerli ve milli silahlarla üçüncü kez 'Atış Serbest' tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta Fırtına obüsleri, Atak helikopterleri ve milli piyade tüfeği kullanıldığı ve hedeflerin tam isabet vurulduğu öğrenildi.

Bugün yüzde yüz yerli ve milli silahlarla üçüncü kez ‘Atış Serbest’ tatbikatı düzenlendi.  Tatbikatta Fırtına obüsleri, Atak helikopterleri ve milli piyade tüfeği kullanıldığı ve hedeflerin tam isabet vurulduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bugün ‘Atış Serbest’ tatbikatının üçüncüsünü düzenledi. 2017 yılında üçüncüsü gerçekleştirilen tatbikata Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanlarının katıldığı öğrenildi. Tatbikatta yüzde yüz milli ve yerli silahlar kullanıldığı öğrenildi. Gururlandıran tatbikatta kullanılan silahlar arasında Türkiye tarafından Milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Korkut Hava Savunma Sistemleri, Atak Helikopterleri, Milli Piyade Tüfeği ve İnsansız Hava Araçları kullanıldığı ve atışların tam isabet vurulduğu öğrenildi.

TATBİKAT YÜZDE YÜZ BAŞARILI

2017 yılında üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Atış Serbest’ tatbikatında sloganın ‘Ateşin Gücü’ olarak belirlendiği ve tatbikatın şehit ve gazilere ithafen yapıldığı öğrenildi. Tatbikatın atışı Piyadelerin atışıyla başladı. Tatbikatta açılan ateş ve yapılan atışların hedefleri am isabetli olarak vurduğu görüldü. Tatbikat tüm silahların atışlarını başarılı ve hedefleri tam tutturması ile yüzde yüz başarılı şekilde gerçekleşti.

TSK TSK Atış Serbest Tatbikat Milli ve Yerli Silahlar Hulusi Akar Atış