Yerli Üretim İçin İmzalar Atıldı! Erdoğan Yerli Otomobil Üretecek Şirketleri Tek Tek Açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada otomobil üretiminde yer alacak şirketleri tek tek açıkladı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada otomobil üretiminde yer alacak şirketleri tek tek açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye, yerli otomobil üretimi için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrasında adım atılan yerli otomobil üretimi için 5 firma otomobil üretimine dahil oldu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yerli otomobil üretimi için imzalar atılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli üretim otomobilde yer alacak şirketleri de tek tek açıkladı.

ERDOĞAN ORTAK GİRİŞİM GRUBUNDA YER ALAN ŞİRKETLERİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de yerli üretim otomobiller için atılan imzalar sonrasında yerli üretim otomobiller için Ortak Girişim Grubunda yer alan 5 şirketleri de açıkladı.
Erdoğan, ilk olarak Anadolu Grubu’nu ilk olarak açıkladı. Bu grup bünyesinde 80’e yakın şirket olduğunu belirten Erdoğan, 50 bin çalışanı ile ekonomiye oldukça fazla katkısı olduğunu belirtti. İkinci olarak BMC Grubu tanıtan Erdoğan, BMC’nin yarım asırlık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek BMC’nin Katar ve Türk ortaklığı olduğunu belirtti. Üçüncü olarak Kıraça Holdingin adını sayan Erdoğan, Kıraça Holding’in yenilikçiliğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yenilikçilikle hak ettiği yere ulaştığını belirtti. Dördüncü olarak Turkcell Grubu’nu sayan Erdoğan, yazılım ve ileri teknoloji dendiğinde Turkcell’in kesinlikle proje içinde olması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, beşinci ve son grup olarak da Zorlu Holding’in yerli üretim otomobil yapımında gruba dahil olduğunu belirtti. Türkiye’nin otomobil projesinde Zorlu Holding’in sahip olduğu büyük birikimle mutlaka yer alması gerektiğini vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Üretim Otomobil Külliye İmzalar Atıldı Hangi Şirketler yer alacak Ortak Girişim Grubu