Yer: İzmir! Lapa Lapa Kar Yağdı, Her Yer Beyaza Büründü

TAKİP ET

İzmir'de etkili olan yoğun kar yağışı Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Dağı bölgesinde kısa süre içerisinde her yeri beyaza bürüdü. Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Mahallesi'nde de kar kalınlığının 5 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İzmir'de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Ödemiş ilçesinde etkili olan kar yağışı ilçeye bağlı Bozdağ Mahallesi'nde hafta başından bu yana Ara ara devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı. Deniz seviyesinden 1135 metre yükseklikte bulunan mahallede her yer karla kaplandı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler özellikle yolların Yokuşu olan bölümlerinde güçlük çekti. Çocuklarda kar heyecanlı kartopu oynayarak kutladı.

GEÇEN HAFTA DA YAĞDI

AA muhabirine açıklama yapan Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu mahalleye geçtiğimiz hafta da kar yağdığını belirterek hafta sonu yerini yağmura bırakan karın birkaç gün aradan Sonra yeniden etkili olduğunu söyledi. Otçu ilgili kurumlara bölgede Yollar için gerekli tedbirlerin alınması için bilgi verdiklerini belirterek mahallede yaşayan Çocukların karın tadını çıkardığını söyledi.

YILLAR SONRA HASRET GİDERDİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından dün sabah saatlerde İstanbul'da görülen kar yağışı İzmir'de de bugün etkisini gösterdi. Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bölge beyaza büründü. Aniden etkili olan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken kar yağışıyla sıcaklığın eksi 1 e kadar indiği öğrenildi. Yıllardır bölgeye para almadığını belirten vatandaşlar mutlu olduklarını ve yağışla birlikte hemen kendilerini dışarıya atarak kartopu oynadıklarını söyledi.

 

son dakika meteoroloji kar yağışı hava durumu izmir hava durumu izmir kar yağışı