Yeni Zelanda'daki Katliamı Övdüğü İddia Edilen Ekşi Sözlük Yazarı Tutuklandı

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da dün yaşanan Cami katliamını olduğu öne sürülen Ekşi Sözlük yazarı Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkarılan Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı. Antalya'da Yeni Zelanda'da Dün iki camiye düzenlenen terör saldırısına olduğu öne sürülen ve gözaltına alınan Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yeni Zelanda'da 2 camide cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısına övdüğü iddia edilen Ekşi Sözlük yazarı Hakkında inceleme başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü siber suçlarla mücadele şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda şüpheli Antalya'nın Alanya ilçesinde belirlendi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınan zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yeni Zelanda'da cuma namazı için toplanan Müslümanlara yönelik terör saldırısında 49 kişinin şehit olduğu onlarca kişinin yaralandığı hatırlatıldı. Bazı ulusal basın yayın organları ve sosyal medyada "mukemmeligindayanilmazhafifligi" rumuzlu kullanıcının paylaşımıyla ilgili  açıklama yapılmasına gerek duyulduğu bildirildi. Açıklamanın devamında söz konusu kullanıcının Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan A.A.  olduğu ve ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı belirtilen açıklamada,  zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.
Açıklamanın devamında Şu ifadeler kullanıldı;
"Türk Polis Teşkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret  ve düşmanlığa tahrik eden, toplum içinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleriyle  paylaşımlarda bulunan şahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar  içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu  gibi, bundan sonra da tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.
Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör  saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve  yaralılara acil şifalar diliyoruz."

son dakika ekşi sözlük yazarı son dakika haberi