Yeni Zelanda'daki Katliamda Sırbistan Detayı! Açıklama Yapıldı!

TAKİP ET

Sırbistan'da Müslümanlara yönelik saldırıyı gerçekleştiren teröristin camiye girmeden önce aradı aracında Sırpça çetnik şarkıları dinlemesi ve Sinop'un üzerinde de sırf tarihi figürlerin isimlerinin bulunmasına ilişkin Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic açıklama yaptı. Bakan, "Sırbistan'ın terör saldırısıyla hiçbir alakası yoktur." dedi.

Yeni Zelanda'da düzenlenen saldırının ardından belgrad'da basın toplantısı yapan Dacic, Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara ise acil şifalar diledi.
Yeni zelanda'daki terör saldırısı ile ülkesinin hiçbir alakası olmadığına dikkat çeken Dacic, "Biz, hiç kimseden kurbanların intikamını  almasını istemedik. Bu isimlerin bu şekilde suistimal edilmesini kınıyoruz. Bu  tür eylemler, çıkarlarımıza zarar veriyor. Buna benzer suistimallere karşı  mücadele edeceğiz."  ifadelerini kullandı.
Sırp bakan, Birçok ülkenin terörist hareketleri özgürleştirici olarak nitelendirdiği ne ve bunlara tolerans gösterdiğini savunarak, "Terör,  yalnızca hep beraber hareket ederek ve ayrımcılık yapmadan üstesinden  gelebileceğimiz küresel bir felaket." ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında Türk Bakan Yeni zelanda'daki terör saldırısında yaralanan ya da hayatını kaybedenler arasında Sırbistan vatandaşı bulunmadığını dile getirdi.

son dakika yeni zelanda sırbistan terör saldrısı katliam