Yeni sahte doktor! Çocuk doktoru olarak tanıttı, ambulansta yakayı ele verdi

TAKİP ET

Türkiye Tekirdağ'daki sahte doktor hala konuşulmaya devam ederken, yeni bir haber Erzincan'dan geldi. Beyin kanaması yaşayan bir hastaya özel bir firmaya ait ambulansla Van'dan İstanbul'a gönderilen "sahte doktor" Osman Ç. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bir sahte doktor olayı da bu sefer Erzincan'da meydana geldi. Öğrenilen bilgiye göre, beyin kanaması yaşayan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavisi süren bir hasta, yakınlarınca İstanbul'a nakledilmek talep edildi. Bunun ardından İstanbul'da özel ambulans hizmeti veren bir şirket tarafından gönderilen ambulansa alınan hasta, Van'dan İstanbul'a gönderilmek üzere yola çıktı.

AMBULANS DURDURULDU

Erzincan Akyazı Uygulama Noktası'nda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak uygulamada durdurulan ambulans kontrol edildi.

ŞÜPHELİ TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Ambulansa binen ve hastaya refakatçi olan "çocuk doktoru" olarak kendini tanıtan Osman Ç'den "doktor kimliği" gösterilmesi istendi. Doktor kimliğinin yanında olmadığı belirten Osman Ç., kaşesinin olduğunu ifade ederek şüpheli ve tedirgin tavırları nedeniyle ambulanstan indirildi.

SAHTE DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

Yapılan incelemede sahte doktor olduğu tespit edilen ve doktor önlüğü giyen Osman Ç. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Tıbbi sekreterlik bölümünden mezun olan Osman Ç'nin İstanbul'daki bir hastanede ambulans şoförlerine ve çalışanlarına doktor olduğunu söylemiş. Para karşılığı ile hastalara reçete yazdığı ve sağlık kurullarında rapor alımlarına ön ayak olduğu iddia edilen Osman Ç, emniyetteki işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edildi. Ambulansta bulunan hasta ise incelemenin ardından İstanbul'a gönderildi.

 

Erzincan sahte doktor çocuk doktoru