Yeni Müfredatta Değişim Üstüne Değişim! Kitaplarda Atatürk Bölümleri Yer Almayacak

TAKİP ET

Yeni eğitim öğretim yılında 5'inci sınıfların kitaplarında "Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum' ile 'Atatürk İlke ve İnkılapları' bölümleri çıkarıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında 5’inci sınıfların kitaplarında "Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ile “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı. 

ATATÜRK İNKILAPLARI YERİNE RİZE 

Milli Eğitim Bakanlığının verdiği kararla yeni eğitim öğretim yılında Atatürk bölümlerine yer verilmeyecek. 5. Sınıfların Sosyal Bilgiler kitabından  “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümlerinin çıkarıldığı öğrenildi. Öte yandan yeni müfredata göre kitapta Rize’nin detaylıca tanıtıldığı bölümlerde dikkat çekti. Rize’nin Arap turistler tarafından en çok tercih edilen tatil bölgesi olarak belirtildiği ve bunun sebebinin soru olarak öğrencilere yöneltildiği görüldü. 

KİTAPTA YOĞURTA AİT BİLGİLER YER ALACAK

Alınan bilgilere göre 5. Sınıf kitaplarında Atatürk bölümleri yerine, “Türkler gayet az yerler. Sofra zevkine pek az düşkündürler. Bir parça ekmekle beraber tuz, soğan ve yoğurt bulurlarsa yemek için başka şey aramazlar” denilerek Türklerin beslenme alışkanlıklarından bahsedildi. Kitapta yoğurdun Türklere ait bir besin olduğu bilgisine de yer verildiği öğrenildi. 

 

yeni müfredat değişim Atatürk Atatürk bölümleri kaldırıldı rize sosyal bilgiler 5. sınıf arap turistler