Yeni KHK İle YÖK'ten Yüzlerce Akademisyen İhraç Edildiı! Hakan Şükür'ün Madalyasına El Konuldu

TAKİP ET

OHAL kapsamında 692 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname bugün Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetede yeni kararname ile kamudan ihraç edilen memurların isimleri liste halinde verildi. FETÖPDY terör örgütüne üye olmaktan aranan Galatasaray'ın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem'inde madalyalarının geri alındığı öğrenildi.

OHAL kapsamında 692 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname bugün Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazetede yeni kararname ile kamudan ihraç edilen memurların isimleri liste halinde verildi. FETÖPDY terör örgütüne üye olmaktan aranan Galatasaray’ın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem’inde madalyalarının geri alındığı öğrenildi.

Darbe girişimi sonrasında yürürlüğe giren yeni KHK kararı ile kamudan ihraç edilenlerin listesi tek tek sıralandı. Resmi Gazetede yayımlanan kararnamede, Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 303, Adalet Bakanlığından 418, Dışişleri Bakanlığından 45, Milli Eğitim Bakanlığından 102, Sağlık Bakanlığından 789, Diyanet İşlerinden 551, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinden 546, İçişleri Bakanlığından da 486 kişi görevinden ihraç edildi. Yeni kararname ile YÖK’ten 302 Akademisyenin görevinden ihraç edildiği öğrenildi. Yayımlanan kararnamede kamu görevine iade edilen kişilerin de bulunduğu bilgisi yer aldı. OHAL Kapsamında yayımlanan yeni KHK ile toplamda 7348 kişinin görevinden ihraç edildiği ve aralarında Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da yer aldığı öğrenildi.

ESKİ FUTBOLCU HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM’İN MADALYALARI GERİ ALINDI

FETÖPDY terör örgütü üyeliğinden gaklarında arama kararı bulunan Galatasaray’ın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında da yeni çıkarılan KHK ile 24.10.1983 tarihli ve 2933 sayılı Madalyalar  ve Nişanlar Kanunu Kapsamında Galatasaray’ın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Arif Erdem’in madalyalarının geri alındığı bilgisi de kamuoyu ile paylaşıldı.

 

yeni KHK OHAL resmi gazete YÖK akademisyen hakan şükür arif erdem futbolcu madalya