Yeni Haftada Hava Soğuyacak! Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Altına Düşüyor

TAKİP ET

Hava sıcaklıkları, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretse de Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son hava tahmin raporuna göre, havanın yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Artvin ve Hatay'ın kıyı kesimleri, Trabzon ve Rize çevreleri ile İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlı, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve parçalı olması bekleniyor. 

Yeni haftanın ilk gününde yurdun büyük kesiminde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların iç ve güney kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Haftanın ikinci günü ise yurdun büyük kesiminde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacakken, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. 

Çarşamba günüde yurdun kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney kesimlerde ise az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Perşembe günü Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağış beklentisi varken, kalan bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Cuma günü yurt genelinde yağış beklentisi yoktur. 

Önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının Ankara'da 16, İstanbul'da 20, Adana ve Antalya'da 29, İzmir'de 24 ve Samsun'da 18 civarlarında olacağı tahmin ediliyor. 

  

Meteoroloji hava sıcaklığı yağış