Yeni Evli Çifte Yatak Odası Şoku

TAKİP ET

Antalya'da bir çift Mobilya mağazasına Düğünden bir buçuk ay önce yatak siparişi verdi. Ancak mağazanın yatağı Düğünden 18 gün sonra teslim etmesi üzerine çift Antalya Ticaret ve Sanayi odasına şikayette bulundu. Çekte şikayet üzerine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mobilya mağazasına kınama cezası verildi.

Antalya'da Y.D. adlı turizmci ile nişanlısı, Geçtiğimiz 1 Temmuz günü evlendi. Düğün hazırlıkları sırasında Düğünden yaklaşık bir buçuk ay önce 13 Mayıs günü ünlü bir mobilya firmasının Antalya'daki bayiinden 21 iş gününde teslim edilmek üzere yemek odası yatak odası oturma grubu L tipi koltuk TV ünitesinden oluşan Mobilya grubu satın aldı. Mobilya mağazasından alınan ürünler toplam 16.500 TL tutarken satış sözleşmesine son teslimat tarihi olarak 3 Haziran yazıldı. Mağaza mobilyaların bir kısmını tarihinde teslim etti Fakat TV ünitesi ve yatak gönderilmedi. Düğünden 18 gün sonra bazalı yatak gelirken TV ünitesi ise Eylül ayında teslim edildi.

TURİZMCİ DAMAT ŞİKAYETÇİ OLDU

Turizmci damat Mobilya ürünlerinin teslimatında yaşanan gecikmeden dolayı firma hakkında hem tüketici hakem heyetine hem de firmanın üyesi olduğu Antalya Ticaret ve Sanayi odasında şikayette bulundu.

'ATSO'DAN ŞİRKETE KINAMA CEZASI'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası şirketi değerlendirerek 13 Mayıs tarihinde 16.500 TL bedelini peşin ödemek suretiyle satın aldığı Mobilya grubu ile ilgili sözleşmede 21 iş gününde teslim edileceği hükmünün yer aldığı ancak sözleşme süresinin 3 Haziran'da dolmasına rağmen bazalı yatağın düğün tarihinden 18 gün sonra TV ünitesinin de Eylül ayında teslim edildiğini mobilyaların parça parça tesliminden dolayı mağduriyet yaşandığını belirtti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu firma hakkında kınama cezası verilmesine karar verdi. 

'DÜĞÜNDEN SONRA KOLTUKTA UYUDUK'

Y.D., Firma hakkında tüketici hakem heyetine şikayette bulunduğunu ve sürecin hala devam ettiğini hala sinirinin geçmediğini şirketin elini kolunu sallaya sallaya insanları kandırarak satış yapmaya devam ettiğini söyledi. Aldıkları mobilyalar için 13 Mayıs tarihinde ödeme yaptıklarını belirten damat, "Düğünüm 1 Temmuz'daydı. Annemden emdiğim süt burnumdan geldi. Hayatımda bu kadar çok telefon görüşmesi yapmadım. Düğünüm bitti, yatak yok, televizyon sehpası Eylül'de geldi. 13 Mayıs'ta ödemenin hepsini tek kalemde yaptım ki Türkiye şartlarında iyi para ödedim. Dört ayın sonunda tüm işlemler tamamlandı. Düğünden sonra yatak olmadığı için koltukta yattık, televizyonu yere koyduk. Firmanın müşteri hizmetlerini defalarca aradık. Dalga geçer gibi davranıldı. Bırakın 21 iş günde teslimi, bazı parçaların düğünden sonra üretime geçeceği söylenmişti. Hiçbir yetkili arayıp özür de dilemedi" diye konuştu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yeni evli çift yatak odası son dakika son dakika haberi