Yeni eğitim-öğretim yılında sistem çöktü

TAKİP ET

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle eğitime zorunlu ara verilmiş ve dün okul öncesi ile 1. Sınıf öğrencileri kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmişti. Yeni eğitim-öğretim yılında uzaktan eğitime devam eden diğer öğrenciler ise bugün bir sıkıntıyla karşılaştı.

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle eğitime zorunlu ara verilmiş ve dün okul öncesi ile 1. Sınıf öğrencileri kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmişti. Yeni eğitim-öğretim yılında uzaktan eğitime devam eden diğer öğrenciler ise bugün bir sıkıntıyla karşılaştı. Bugün onlarca öğretmen ve öğrencinin ders için giriş yaptığı Eğitim Bilişim Ağı sistemi yoğunluktan dolayı çöktü. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak EBA TV’deki yayının devam ettiğini aktardı.

Sistem Çöktü

Salgın sebebiyle yüz yüze eğitim yerine kullanılmaya başlayan Eğitim Bilişim Ağı sistemi bugün yoğunluktan dolayı çöktü. Onlarca öğretmen ve öğrencinin giriş sıkıntısı yaşadığı sistemin ‘Çok kalabalık’ uyarısı verdiği öğrenilirken sistemde yaşanan sıkıntı sebebiyle eğitimin durduğu öğrenildi.


Uyarı Verdi

Uzaktan eğitimde onlarca öğretmen ve öğrencinin kullandığı EBA TV’den gelen uyarıda, anlık olarak yüz binlerce öğrenci ve öğretmenin EBA’da olduğu, yoğunluk sebebiyle sorun yaşanmış olabileceği uyarısı geldi. Yaşanan bu süreçte ekranda, EBA TV kanallarının yayında olduğu ve yayın akışı için bu kanallardan bilgi alınabileceğini belirten bir yazı belirdi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin aynı anda yaşadığı bu sıkıntı sebebiyle sisteme giriş yapamamasından dolayı eğitim dururken Bakanlık yaptığı açıklamada, EBA TV üzerinden yayının devam ettiğini ifade etti.

Milli Eğiti Bakanı Tanıtımda Konuşmuştu

EBA Yeni Yayın Dönemi tanıtımında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim dönemine hazırız mesajına yer vermişti. Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kurduklarından bahseden Selçuk, ülkemizin uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi olduğunu ve bunu çok iddialı olarak söylediğini dile getirmişti. 



 

eba tv ziya selçuk