Yeni düşman: Anayasa Mahkemesi

TAKİP ET

AKP'nin yeni düşmanı belli oldu: Ana Yasa Mahkemesi. Mahkemenin aldığı son karar sonrası hem AKP hem Erdoğan hem de Anayasa Mahkemesi cephesinde karşılıklı atışmalar yaşanıyor.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Mit Tırları operasyonunu haberleştirmelerinin ardından hapise atılmalarının ardından 92 günlük tutukluluk süreçleri, Anayasa Mahkemesinin kararı ile bozulmuştu. Ardından Gül ve Dündar serbest kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saygı duymuyorum Kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı ve şu sözleri söyledi; “Ben o karara sadece sessiz kalırım. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum” Bunun ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, çok ses getiren aşağıdaki açıklamaları yaptı; "Anayasa Mahkemesi kararları herkesi ve her kurumu bağlamaktadır" Tartışmalara dün yeni görüşler eklendi. Öncelikle hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız AYM kararıyla ilgili kendi kişisel düşüncelerini açıklamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur’ diye konuştu. Bunun üzerine dün Mustafa Akış'tan(Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı) aşağıdaki Tweet geldi.

Cumhurbaşkanı'mızın, AYM kararını eleştirmesi, "kişisel konumlanma" değil; "devletin ve hükümetin başı" sıfatıyla bir açıklamadır.

— Mustafa Akış (@mustafaakis) Bu tartışmalara dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Ve aşağıdaki sözleri söyledi; "Bu karar Sayın Cumhurbaşkanımıza uygulanacak bir karar mı? Bu karar bireysel bir karar. Sadece başvuranları ilgilendiren bir karardır. Kamuoyunda başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değildir" Karşılıklı söylenen sözlerin sertliğine bakılırsa, tartışmalar bu kadarla kalmayacak ve her geçen büyüyecek gibi gözüküyor.