Yeni Askerlik Sisteminde Bedelli Ücreti Nasıl Hesaplanacak?

TAKİP ET

Yeni askerlik sisteminde askerliğini bedelli yapmak isteyenler için ücret belli oldu.

Yeni askerlik sisteminde askerliğini bedelli yapmak isteyenler için ücret belli oldu. Askerliğini bedelli yapmak isteyenler için yeni askerlik sistemi bizzat Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından duyuruldu. Bedelli askerlik için devlete ödenecek miktar 31 bin 343 TL olacak.

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğin detayları ortaya çıktı. Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödeyecekleri ücretin nasıl hesaplanacağını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şema üzerinde anlattı.

Şemanın içeriğinde yer alan bilgilere göre yeni askerlik sisteminde bedelli ücreti 40.000 gösterge X memur maaş kat sayısı x 6 formülünden elde edilen sonuca göre belli olacak.   

Bu formülden elde edilen sonuca göre bedelli askerliğin ücreti bugün itibariyle 31 bin 343 TL’ye tekabül ediyor. (40.000 X 0,130597 x 6 = 31. 343. 28 TL). Bedelli askerlikte ücret artışı her 6 ayda bir olacak.

Memur maaşlarına her 6 ayda bir zam geldiğinden dolayı bedelli askerlik ücretinde artış her 6 ayda bir güncellenecek. 2019 yılında memurun aylık maaş katsayısı 0,130597 olarak tespit edilmişti.

yeni askerlik sistemi bedelli askerlik son dakika bedelli askerlik ücreti