Yeni Askerlik Sistemi Bedelliyi Bitirecek

TAKİP ET

Başkan Erdoğan tarafından verilen talimatla başlayan ve çalışmaları halen süren yeni askerlik sisteminin yeni yasama döneminde gündeme gelmesi bekleniyor.

Başkan Erdoğan tarafından verilen talimatla başlayan ve çalışmaları halen süren yeni askerlik sisteminin yeni yasama döneminde gündeme gelmesi bekleniyor. Yeni sistem, eskisi gibi uzun askerliğin yanı sıra ücretli ve kısa süreli askerliği de içeriyor.

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre yeni askerlik sistemi, bedelliye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde alternatif bir sistemi içerecek. Ücretli sistemde düşünülen süre ise 60 gün. Askerlik görevini yapacak kişi, sistemde belirlenen ücreti yatırdıktan ve 2 ay askerlik görevini yaptıktan sonra askerlik mükellefiyetini yerine getirmiş sayılacak. Böylelikle sıklıkla gündeme gelen bedelli askerlik tartışmaları da son bulmuş olacak.

Eski Sistem Kalacak

Bedelli askerliği ortadan kaldırmayı hedefleyen yeni askerlik sisteminde, bir önceki sistemde var olan uzun ve kısa dönem askerliğin devam etmesi ve herkesin, hangi sistemi tercih ediyorsa o sistemde askerlik görevini yapması hedefleniyor. Süre ve ücret konusu ile ilgili yürütülen çalışmaların yakın zamanda Başkan Erdoğan’a sunularak nihai karara varılması bekleniyor.   

Jandarma Er Almayacak

Edinilen bilgiye göre Jandarma Genel Komutanlığının profesyonelleşebilmesi için 31 Temmuz 2019 tarihinden sonra Jandarma Genel Komutanlığında er bulunmayacak. Bu karar ile birlikte askerlik görevini yapacak yükümlüler, 31 Temmuz 2019 tarihinden sonra askerlik görevini Jandarma olarak yerine getiremeyecek. Böylelikle askerlik görevinde bir devir son bulmuş olacak.

askerlik sistemi AK Parti bedelli askerlik jandarma