Yemen'deki Çocuk Katliamına Ünlü Aktör Jim Carrey Sessiz Kalmadı

TAKİP ET

Suudi Arabistan'ın liderliğinde hareket eden koolisyon güçleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 50 kişi yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan’ın liderliğinde hareket eden koolisyon güçleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 50 kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın ünlü aktörlerinden Jim Carrey ise çocukların yaşamını yitirdiği bu saldırıya sessiz kalmayarak twitter hesabından tepki mesajı yayınladı.

Yemen’in kuzeyinde yer alan Sada ilinde yolcularının çoğunluğunun çocuk olduğu bir otobüse, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından birkaç gün önce hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrasında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 50 kişi yaşamını yititrirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada da koalisyon güçlerince düzenlenen hava saldırısı ‘meşru bir askeri eylem’ denilerek savunuldu.

Yemen’de çocukların hedef alındığı hava saldırısına dünyanın ünlü aktörlerinden ABD’li Jim Carrey sessiz kalmayarak twitter hesabından yayınladığı mesajla haklı tepkisini ortaya koydu. ABD ile Suudi Arabistan arasındaki müttefikliğe değinen Jim Carrey, ABD’ninde çocukların katledildiği saldırıda suçlu olduğunu mesajında özellikle belirtti.

Ünlü aktör Carrey, yayınladığı mesajda ABD bayrağının yer aldığı füzeyle çocukların içerisinde bulunduğu okul otobüsüne saldırı anının resmedildiği görseli de kullandı. Carrey, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yemen’de 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü. Bizim müttefikimiz. Bizim füzemiz. Bizim suçumuz.”  

ABD Suudi Arabistan Koalisyon güçleri Yemen çocuk Jim Carrey