Yaşları Şok Etti! İki Yaşlı Teyzeden Akıllara Durgunluk Veren Dolandırıcılık

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde 6 milyon değerindeki 5 araziye sahte belgelerle iki buçuk milyon liraya satan iki yaşlı kadının da aralarında bulunduğu 14 kişilik çete çökertildi. Yaşlı kadınların sahte belgelerle küs olan iki kız kardeşin yerine geçtiği tüm işler boyunca da küs rolü yaptıkları öğrenildi.

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayı film senaryolarına konu olacak türden.  Olay bir emlakçının daha önce 900 bin lira teklif ettiği bir arazinin aynı zamanda komşusu da olan kişi tarafından 500 bin liraya satıldığını öğrenmesi ile gün yüzüne çıktı. Emlakçı komşusuna giderek arazisine neden bu kadar ucuza sattığını sordu. Bunun üzerine tapuya giden mağdur denize sıfır milyonluk arazisi için kısa bir süre önce Tapu Müdürlüğünde satış yapıldığına öğrenerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

Başvurunun ardından Datça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayı araştıran polis ekipleri İzmir Manisa'da yaşayan 2 yaşlı kız Kardeşe ait olan 5 ayrı 31 Ocak 2019 tarihinde 3 ve 8 şubat tarihinde ise 2 olmak üzere iki buçuk milyon TL değerinde 5 ayrı şüpheli satış gerçekleştiğini belirledi. Polis ekipleri saatler boyunca Tapu Müdürlüğünde ki güvenlik kameraları ve şehir polis kameraları olmak üzere 15 Kamera kaydını inceledi. Yapılan güvenlik kamerası incelemesi sonucunda ilçeye gelerek sahte evrakla satış yapan 8 Şüpheli tespit edildi. Teknik ve fiziki takip sonucu olayın aydınlatılmasını ardından mağdurları birlikte emlakçıları aracılık eden 6 kişi dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

ŞEBEKE İÇİN İKİ ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın aydınlatılması için Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2 özel ekip oluşturuldu. Özel ekipler yaptıkları çalışmalar sonucunda 8 şüphelinin yanı sıra 7 şebeke piyesinin daha kimliklerini tespit etti. Özel ekipler daha sonra Datça'dan şebekenin çökertilmesi için Ankara'da İstanbul'a gitti. Düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda F.T. (58) ve M.A. (67) isimli kadınlarla Z.D. (56), M.A. (42), H.G. (44), T.İ. (65), D.Y. (54), M.A. (43) isimli 8 şüpheli gözaltına alındı.

MAĞDURLARIN ÖZEL HAYATLARINI ARAŞTIRDILAR

Datça'ya giden Zanlılar arasında bulunan  F.T. ve M.A. isimli kadınların, İzmir ve Manisa’da yaşayan iki mağdur kız kardeşin özel hayatlarını araştırdıkları, Kız kardeşlerin küs olduklarının çevrede bilinmesi nedeni ile satış işlemleri boyunca küs rolü yaptıkları da tespit edildi. Aynı zamanda yaşlı kadınların çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

muğla datça dolandırıcılık