Yaşamını yitiren itfaiye erinin ölüm sebebi ortaya çıktı! Oksijeni bitmiş

TAKİP ET

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangına müdahale ederken dumandan etkilenerek yaşamını yitiren itfaiye eri Fahrican Yavaş (24), meslektaşları tarafından düzenlenen bir törenin ardından memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. Yavaş'ın, yangın sırasında oksijen tüpünün bitmesi sonucu dumandan etkilendiği öğrenildi.

Olay, Keçiören Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 3 katlı Sinan Apartmanı'nın eksi 2. katında meydana geldi. Dün sabah çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Ancak müdahale sırasında itfaiyeciler Fahrican Yavaş, Uğur Okyay, Orçun Yaşar ve Süleyman Aytar dumandan etkilendi. İtfaiyeciler, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Maalesef Fahrican Yavaş, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Diğer 3 itfaiye eri ise hastanede tedavi altında bulunuyor.

Fahrican Yavaş için Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, Yavaş'ın ailesi, yakınları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve birçok itfaiye personeli katıldı. Başkan Mansur Yavaş, törende yaptığı konuşmada, "Liyakat usulüyle geldi, göreve başladı. İyi arkadaşlıklar, dostluklar kurdu ve kendisini sevdirdi. Görev yaparken de gerçekten görevini hakkıyla yaptı. Değerli ailesi, şunu söyleyebilirim; görev şehidimiz Fahrican Yavaş kardeşimizi kaybettik; ama gördüğünüz gibi burada arkadaşları, bütün Ankara Büyükşehir personeli olarak bilin ki sizin evladınız gibi. Onu hep hatırlayacak ve ismini hiçbir zaman unutturmayacaklar. Ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah" dedi.

Fahrican Yavaş'ın cenazesi, memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. 2 yıllık itfaiye eri olan Yavaş'ın bekar olduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor. Dumandan etkilenen itfaiye erlerinin yangın sırasında içeride mahsur kalan olup olmadığını kontrol etmek için içeri girdikleri bildirildi. İtfaiye erlerinin teçhizatlarının tam olarak çalışmadığı ve oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle dumandan etkilendikleri ifade edildi.

Ankara itfaiye eri ölüm haberi