Yaşamını yitiren engelli kızı ailesi istemeyince Elazığlılar engelli kızın 'kimsesi' oldu

TAKİP ET

Elazığ'da tedavisini gördüğü hastanede yaşamını yitiren 12 yaşındaki ağır zihinsel engelli kızın cenazesi, annesi tarafından kabul edilmeyince kimsesizler mezarlığına defnedildi. Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, kimsesizler mezarlığına gömülen kızın mezarına gelerek karanfil bırakıp, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. 

Öğrenilen bilgilere göre, doğuştan ağır zihinsel engelli olan 12 yaşındaki Zühal G., Erzurum'dan Elazığ'daki bir bakımevine sevk edildi. Beslenme sorunu yaşayan ve kısa süre kaldığı bakımevinden hastaneye götürülerek tedavi altına alınan çocuğun midesinden PEG ile beslenmesi sürdürüldü. 

Tedavisi esnasında hastanede yaşamını kaybeden küçük kızın ailesi, cenazeyi almadı. Bunun ardından morgdan alınan cenaze, Elazığ'daki kimsesizler mezarlığına gömülmek için yola çıkarıldı. Asri mezarlıkta bulunan camiye getirilen çocuğun cenaze namazı, mezarlık çalışanlarınca kılındı. Cenaze, dualar eşliğinde kimsesizler mezarlığına getirildi. 

‘ELAZIĞLILAR OLARAK DA HER ZAMAN KİMSESİZ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK’ 

Elazığlılar olarak yardıma muhtaç olan her insana el uzattıklarını dile getiren Dernek Başkanı Onur Şahin, "Bugün dernek olarak dün vefat eden kardeşimizi ziyarete geldik. Kimsesiz ve yetim olduğunu öğrendiğimiz kardeşimize bugün hocamız eşliğinde Kur’an-ı Kerim okuduk, dualar ettik. Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak dul, yetim ve öksüz kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi bu kardeşimize de sahip çıktık. Kendisinin mekanının cennet olmasını dileyerek, Allah rahmet eylesin diyoruz. Elazığlılar olarak da her zaman kimsesiz kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Elazığ kimsesizler mezarlığı engelli kız