Yaşam Kalitesini Arttırmanın 10 Yolu

TAKİP ET

Kaliteli bir yaşam, sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmek herkesin hayali. Ama gerek yaşam koşulları gerek tembellik çoğu zaman buna izin vermiyor. Daha kaliteli yaşamak istiyorum deyip, yerimizde sayıp, bu amacımızı gerçekleştirmek için neredeyse hiçbir adım atmıyoruz.

Yaşam tarzınızda zahmetsizce yapacağınız ufak tefek değişiklikler, yaşam kalitenizi arttırıp standartlarınızın yükseltmesine yardımcı oluyor.  

İŞTE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMANIN 10 YOLU

Daha az asitli içecek, daha çok su Daha az kafein, daha çok bitki çayı Daha az et, daha çok sebze Daha az tuz, daha çok sirke Daha az şeker, daha çok meyve Daha az yeme, daha çok çiğneme Daha az taşıt, daha çok yürüme Daha az internet, daha çok uyku Daha az şüphe, daha çok güven Daha az endişe, daha çok şükür

Bunlara ek olarak müzik dinleyin. Hep denir ya müzik ruhun gıdasıdır diye, o gıdayı ruhunuzdan eksik etmeyin. Müzik dinlemeyi sadece eğlence amaçlı düşünmeyin. Sağlığa oldukça fazla faydası olan müzik dinlemek, örneğin; kalp sağlığını koruyor, hafızayı güçlendiriyor, ağrı ve acıları azaltıyor, iyileşme süreçlerini hızlandırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, daha mutlu ve keyifli olmayı sağlıyor. Ayrıca yapılan bir araştırma göre müzik dinlemenin yemek yeme hissini yatıştırıp obeziteyide engellediği ortaya çıkmıştır.

 

Yaşam Kalitesini Arttırmanın 10 Yolu kaliteli yaşam sağlıklı yaşam