Yargıtay YSK'ya Listeyi Verdi, Erken Seçim İçin İYİ Parti'nin Akıbeti Belli Oldu! Seçime Katılacak Mı?

TAKİP ET

Erken seçim için 24 Haziran 2018 Pazar günü tarihi verilirken Meral Akşener'in partisi İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağı çok merak ediliyordu. Yargıtay, 24 Haziran seçimlerine katılabilecek partilerin listesini YSK'ya verdi ve listede İYİ Parti'nin de yer aldığı öğrenildi.

Erken seçim için 24 Haziran 2018 Pazar günü tarihi verilirken Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağı çok merak ediliyordu. Yargıtay, 24 Haziran seçimlerine katılabilecek partilerin listesini YSK’ya verdi ve listede İYİ Parti’nin de yer aldığı öğrenildi.

24 Haziran 2018 erken seçimleri için Yargıtay, seçimlere girebilecek partilerin listesini YSK’ya verdi. Listede İYİ Parti’nin de seçimlere katılabilecek partiler arasında yer aldığı öğrenildi. Söz konusu durumu İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, İYİ Parti’nin seçimlere girebilme hakkı kazandığını kamuoyuna duyurdu.

YSK’YA VERİLEN LİSTEDE İYİ PARTİ’DE SEÇİME KATILABİLECEK

Yargıtay’ın YSK’ya seçime girebilecek partiler listesini verdiği ve listede İYİ Parti’nin de yer aldığı duyuruldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray yaptığı açıklamada, ‘Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YSK’ya verdiği listeye göre İYİ Parti seçime katılabilecek. 24 Haziran seçimlerine girebileceğimiz böylece tescillendi.’ ifadesinde bulundu. 

İYİ PARTİ’NİN ERKEN SEÇİME KATILIP KATILMAYACAĞI MERAK KONUSUYDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı erken seçim açıklamasının ardından herkes Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağını merak etmeye başlamıştı. Son günlerin en çok konuşulan konularından olan bu durum sonunda netliğe kavuştu ve Yargıtay’ın YSK’ya verdiği listede erken seçime katılabilecek olan partiler arasında İYİ Parti’nin de yer aldığı ve böylece İYİ Parti’nin seçime katılabileceğinin tescillenmiş olduğu belirtildi.

 

İYİ Parti Meral Akşener Seçime katılacak mı Erken seçim YSK Yargıtay