Yalova'da 132 Kız Öğrenci Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Yalova'da öğrenci yurdunda kalmakta olan 132 öğrencide, ishal ve mide bulantısı gibi gıda zehirlenmesi belirtileri görülmesi üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavi altına alınan 132 kız öğrencinin tedavilerinin tamamlandığı ve taburcu edildikleri öğrenildi.

Yalova'da bir kız öğrenci yurdunda kalmakta olan 1300 öğrenci akşam yemeğini yedikten sonra 132 öğrencide ishal ve mide bulantısı gibi gıda zehirlenmesi belirtileri görüldü. Olayın ihbar edilmesinin ardından yurda sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan öğrenciler, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerden çoğunun tedavisi ayakta tamamlanırken, bazı öğrencilerin tedavisine ise yatış yapılarak devam edildi. 

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye getirilen öğrenciler için ikinci bir sarı alan oluşturdu. Çok sayıda uzman hekim, hemşire ve sağlık görevlisi öğrencilerin tedavileriyle ilgilendi. 

Öğrencilerin akşam yemeğinde mantar çorbası ve köfte yediği öğrenildi. Öğrencilerin akşam yemeğinden alınan numuneler tahlile gönderilirken, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Olayla ilgili bir açıklama yapan Yalova Valiliği, "İlimizde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki 2090 öğrenci kapasitesi olan Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerimizde ishal, karın ağrısı gibi şikayetler görülmesi üzerine yurt idaresine müracaatta bulunulmuştur. Şikayet görülen öğrencilerimiz ivedilikle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olmakla birlikte tedavi süreci tamamlanan ögrencilerimiz taburcu edilmektedir. Olayla ilgili Valiliğimiz tarafından gerekli tahkikat başlatılmış ve süreç devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi. 

Hastanede gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 132 kız öğrencinin tamamının tedavi süreçlerinin tamamlandığı ve taburcu edildikleri öğrenildi. 

Yalova öğrenci yurdu gıda zehirlenmesi