Yakalanmamak İçin Brandanın Altına Gizlenen Kırmızı Listedeki Terörist Böyle Öldürüldü

TAKİP ET

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda yaşanan son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Terörden arananlar listesi kırmızı kategoride yer alan PKK'lı terörist yakalanmamak için branda altına gizlenmiş. Fakat ısıya duyarlı iha'lar tarafından tespit edilen terörist f-16'laran vurularak öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan terörden arananlar listesi kırmızı kategoride bulunan PKK'nın Sözde Tunceli bölge sorumlusu "Çetin Komat" kod adlı Musa Çetiner’in 9 adamı ile birlikte etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları gün yüzüne çıktı.  Alınan bilgiye göre Çetiner 30 Temmuz sabah saat 9.45 de "Baver Dersim" kod adlı Süleyman Şahin ile 11 dakika 25 saniye süren, şifreli bir konuşma yaptı.

'BURASI YAŞANMAZ HALE GELDİ'

Sabah’ta yer alan habere göre,  telefon konuşması sırasında Çetiner’in, "Buralar artık yaşanmaz hale geldi" dediği öğrenildi. Şifreli telefon konuşmasını çözer Güvenlik güçleri Teröristin Pülümür Vadisi'ndeki yerini de dijital bölge haritası üzerinden belirledi. Yerleri belirlenen teröristler iha'ya yakalanmamak için bir brandanın altına gizlendi. Fakat teröristler ısıya ve harekete duyarlı olan İHA'lardan kaçamadı. Teröristlerin yerinin belirlenmesinin üzerine Malatya'daki erhaç hava üssü'nden Kalkan 2 F16 savaş uçağı üzerlerine bomba yağdırdı. Şifreli telsiz konuşması ile başlayan müthiş takip 10 teröristin etkisiz hale getirilmesi ile toplam 218 dakika sürdü.

 

son dakika terör operasyonları kırmızı liste son dakika haberi Musa Çetiner