Yağış ve Dolu Arka Arkaya Geldi, Başkent 15 Dakikada Sele Teslim Oldu!

TAKİP ET

Ankara'da yine şiddetli yağış ve arkasından gelen dolu zor anlar yaşanmasına neden oldu. Aniden bastıran şiddetli yağış ve arkasından gelen dolu kenti beyaza bürürken Başkent'te su baskınları meydana geldiği öğrenildi.

Ankara’da yine şiddetli yağış ve arkasından gelen dolu zor anlar yaşanmasına neden oldu. Aniden bastıran şiddetli yağış ve arkasından gelen dolu kenti beyaza bürürken Başkent’te su baskınları meydana geldiği öğrenildi.

Ankara bugün yine bir sel felaketi yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, Başkent genelinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış için dikkatli olunması gerektiği vatandaşlara bildirilmişti. Akşam saatlerine doğru etkili olan şiddetli yağış Ankara’yı etkisi altına aldı.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI, VATANDAŞLAR YARDIM BEKLEDİ

Ankara’nın en işlek caddesi olarak bilinene Kızılay’da yollar ve kaldırımlar su birikintileri ile dolup taşarken Başkent’in yine en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı’ndaki TBMM yanındaki alt geçit suyla kaplandı. Yaşanan yağış nedeniyle çok sayıda araç ve otobüs mahsur kalırken vatandaşların kısa sürede suya gömülen araçlarının üzerine çıkarak yardım beklediği görüldü. Vatandaşların imdadına yetişen itfaiye ekipleri araçları üzerinde mahsur kalan vatandaşları omuzlarına alarak kurtardı. Su birikintileriyle dolan alt geçitlerden birinde 9 aylık bebeğiyle mahsur kaldığı öğrenilen bir annenin imdadına da itfaiye ekipleri koştu. Anne ve minik bebeği mahsur kaldıkları alt geçitten kurtarılarak ticari bir taksiyle hastaneye gönderildi. 

YAĞIŞIN HEMEN ARDINDAN DOLU 

Yaklaşık 15 dakika süren şiddetli yağışın hemen ardından Başkent bu kez dolu yağışına teslim oldu. Ankara Gölbaşı’nda şiddetli bir şekilde görülen dolu yağışı sokakları beyaza bürüdü. 

Ankara Başkent Sel Yağış Dolu Hava durumu 20 Mayıs 2018 Gölbaşı Kızılay