Wuhan'da eğitim hayatı başladı

TAKİP ET

Yeni tip koronavirüs salgınının dünyada görüldüğü ilk kent Wuhan'da yaşam normalleşiyor. Ocak ayından beri eğitime ara verilen kentte, okulların kademeli bir şekilde açılması kararlaştırıldı.

Küresel bir salgın haline dönüşen yeni tip koronavirüsün dünyada ilk defa görüldüğü yer olan Wuhan’da aylar sonra lise öğrencileri okullarına geri dönerek ders başı yaptı. Ocak ayından beri eğitime ara verilen Wuhan’da, bazı sınıflar küçültülerek ve maske takılması zorunlu hale getirilerek eğitime başlandı.

Kademeli Olarak Açılacak

Çin’in Wuhan kentinde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Ocak ayında ara verilen eğitim hayatına kademeli bir şekilde yeniden başlanacak. Salgından dolayı kentte alınan karantina tedbirlerinin 8 Nisan tarihinden itibaren hafifletilmesi kararlaştırılmıştı. Wuhan’da şimdilik 58 bin öğrenci kaldığı yerden eğitim hayatını sürdürecek.

Maske Takılması Zorunlu Olacak

Wuhan’da yaklaşık 4 aydır eğitim hayatına devam edemeyen lise öğrencileri okullarına dönerek ders başı yaptı. Kentteki 121 eğitim kurumunda eğitim hayatını sürdürecek gençlerin maske takması zorunlu olacak. Kentte eğitim hayatına aylardan beri uzaktan eğitim ile devam ediliyor. Okulların kademeli olarak eğitim hayatına başlaması ise kısıtlayıcı önlemlerin kaldırılması ve normal yaşama dönüşte atılan son adım oldu. Ortaokul ve ilkokulların eğitim hayatına ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı.  

Ateş Ölçülecek

Yerel basında yer alan bilgilere göre bazı okulların sınıfları küçültüldü. Çin Devletine bağlı olarak yayın yapan China Daily gazetesi ise bazı okullarda öğrenci ve öğretmenlerin okula giriş ve çıkış saatlerine yeniden düzenleme getirildiğini yazdı. Yetkililer ise eğitim verilen kampüslerin düzenli aralıklarla temizlendiğini ve dezenfekte edildiğini ifade ediyorlar. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin eğitim hayatına başlamadan evvel koronavirüs testi yaptırması gerekiyor. Öğrencilerin okula girmeden evvel termal kamerayla ateşlerinin ölçülmesi ise uygulanan bir diğer tedbir. Çin’in genelinde de okullar kademeli bir şekilde eğitim hayatına başlıyor. Çin’in başkenti Pekin ve Şanghay’da da okullar geçen hafta eğitime başladı.

wuhan Çin yeni tip koronavirüs eğitim