WhatsApp'tan yeni skandal! Özel mesajlar internete mi sızdı?

TAKİP ET

Son günlerde kullanıcılarına dayattığı gizlilik sözleşmesi ile tepkileri üzerine çeken dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir skandalla gündeme geldi.

Son günlerde kullanıcılarına dayattığı gizlilik sözleşmesi ile tepkileri üzerine çeken dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir skandalla gündeme geldi. Dayattığı gizlilik sözleşmesi sebebiyle çok sayıda kullanıcısını kaybeden WhatsApp'ın kullanıcılarının özel mesajlarını Google ile paylaştığı ortaya çıktı. İte detaylar...

Güvenlik Açığına Neden Oldu

Söz konusu hata ilk olarak Gadgets 360 tarafından keşfedildi. Bu hata sonucunda WhatsApp sohbetlerinin Google'da indekslenmesine sebep oldu. Öte yandan WhatsApp gruplarını Google'da arama yapan kişilerin erişimine açan hata aynı zamanda da gizli WhatsApp gruplarının katılma linklerinin de arama motorunda yer almasına sebep oldu. Bu durumda herhangi bir kişi kısa bir Google aramasının ardından özel olması gereken gruplara ait katılma bağlantısını bularak o gruplara dahil olabiliyor. Bu durum WhatsApp gruplarının katılma bağlantılarını arama motoruna indekslemesi ile başladı ve güvenlik açığına neden olarak pek çok kullanıcı tarafından tepki gördü. 


WhatsApp'tan Açıklama Geldi

The Economicm Times'ın haberine göre, WhatsApp'tan yaşanan sorunla ilgili açıklama geldi. Sorunun çözüldüğünü duyuran WhatsApp'ın bu açıklaması kimseyi tatmin etmedi. Diğer yandan benzeri bir sorun geçtiğimiz yıl da yaşanmış ve kısa süre sonra WhatsApp'tn sorunun çözüldüğüne dair açıklama gelmişti. Aynı sorunun aradan geçen bir sene sonra yeniden ortaya çıkması soru işaretlerine sebep oldu. 

Gizlilik Sözleşmesi ile İlgili Açıklama

WhatsApp, son günlerde binlerce kişinin tepkisini çeken yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili de bir açıklama yaptı. Açıklamada, insanların WhatsApp'ı arkadaşları ve ailesiyle sohbet etmek için kullandığı ancak son dönemde giderek daha fazla insanın WhatsApp aracılığıyla işletmelere de ulaştığı belirtildi. Bu sebeple şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına gizlilik politikasının güncellendiği bilgilerine yer verildi. Bu sayede işletmelerin ana şirket olan Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine de sahip olacakları belirtildi. Öte yandan WhatsApp üzerinden işletmelerle iletişim kurmayı tercih etmeyen kişilerin ise söz konusu değişiklikten etkilenmeyecekleri de açıklamada yer aldı. 

whatsapp google gizlilik güvenlik