Vücut Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

TAKİP ET

Cilt bakımı düzenli yapılmadığı takdirde cilt matlaşarak sağlıklı görüntüsünü kaybeder. Matlaşan cildi eski sağlık ve parlaklığına kavuşturmak için rutin bir cilt bakımı yapılması şart. Peki, bu rutin bakım nasıl olmalı? İşte cevabı…

Cilt kışın daha çok neme ihtiyaç duyar.  Soğuk havaların yanı sıra yeteri kadar su içmemek de ciltte kurumaya, kırışıklıklara ve parlaklığını kaybedip matlaşmaya sebep olur. Matlaşan cilt eski parlaklığına kavuşturmak için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var. İşte o adımlar…

Kese yapmak

Kese, vücuttaki ölü deriyi atarak kan dolaşımını hızlandırır. Bu işlem için vücudunuz ve keseyi sıcak su ile ıslatıp, topuklarınıza, dizlerinize ve dirseklerinize bastırarak,  vücudunuza dairesel hareketlerle masaj yaparak, ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Kese, kan dolaşımını hızlandırarak selilütlerle savaşta büyük rol oynar.

Soğuk duş 

Dayanabildiğiniz soğuklukta duş almak, kan dolaşımınızın hızlanmasında yardımcı olur. Duş esnasında şu sırayı takip edebilirsiniz;  ılık su, sonra soğuk sonra tekrar ılık ve daha sonra yine soğuk su, bu şekilde soğuk suya dayanmanız daha kolay olacaktır.

Vücudunuzu fırçalayın

Cildi yumuşak ve sağlıklı bir hale getirmek için kan dolaşımını hızlandırmak önemlidir. Bunun için her gün düzenli olarak vücudu fırçalamak gerekir. Fırçalama işlemi temiz kanın yüzeye çıkmasını, toksinlerin atılmasını, ölü deriden kurtulup vücudun doğal yağ üretiminin hızlanmasına etki gösterir. Gün içinde, doğal kıllardan yapılmış bir fırça ile kuru cildinizi fırçalayabilirsiniz. 

Cildinizi Mutlaka Nemlendirin

Vücuttaki ölü deriden kurtulduktan sonra cilt bakımının en önemli detayı olan nemlendiriciyi sürmeniz gerekir. Vücudu fırçalamak ve keselemek, deri yüzeyindeki yağları attığı için kaybedilen nemin geri kazandırılması gerekir. Banyo sonrası bu işlemle uğraşmak istemiyorsanız, duşta sürülen vücut kremlerini kullanıp hızlıca nemlendirebilirsiniz.

vücut bakımı vücut bakım rutini son dakika