Volkswagen Hakkında Yeni İddia!

TAKİP ET

Volkswagen hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddialara göre şirket, mühendisleri çözüm bulamayınca hile yaptı.

Alman otomobil devi Volkswagen’de emisyon skandalı sonrası yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bild gazetesi, VW'deki skandalı araştıran komisyona dayandırdığı haberinde, şirket mühendislerinin emisyon değerlerini düşük gösteren programı 2008 yılında kullanmaya karar verdiklerini iddia etti. Bu tarihte, 2005 yılından beri geliştirilen EA 189 tipi dizel motorun seri üretim aşamasına gelindiği, ancak mühendislerin emisyon standartları ve maliyet gereksinimlerini karşılayacak bir çözüm bulmadıkları iddia edildi. Mühendislerin, zaman ve öngörülen maliyet sınırlarını aşmamak için veriler maniple etmek adına bir yazılım yüklemeye karar verdikleri, aski taktirde en önemli motor projesinin durdurulacağı dile getirildi. İddialara cevap vermeyen VW sözcüsü, gerçekleri ortaya çıkarmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve teyit edilmiş bilgilere ulaşıldığında bunların kamuoyuna bildirileceğini söyledi. Ancak manipülasyon yazılımının kullanımdan kimin sorumlu olduğu henüz belli olmadı. VW'nin araştırma komisyonu tarafından yapılan soruşturma sırasında bir çok mühendisin söz konusu yazılım ile ilgili  dönemin Ar-Ge Başkanı Ulrich Hackenberg’i suçladığı iddia edildi. Ulrich Hackenberg’n ise bu iddialar ile ilgili açıklama yapmak istemediği belirtildi. Son olarak Audi CEO’su olarak görev yapan Hackenberg, skandalın ardından geçtiğimiz hafta zorunlu izine çıkartılmıştı.  

Volkswagen Volkswagen emisyon Volkswagen emisyon hilesi Volkswagen emisyon skandalı Volkswagen emisyon testleri Volkswagen emisyon testleri hatalı Volkswagen emisyon testlerinde hile yaptı Volkswagen hangi araçlarda hi