Vicdansız İsrail in, Gazze'de Attığı Kurşunlar Kemiği Toza Çeviriyor

TAKİP ET

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünce (MSF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen 'Kemikler Toza Dönüştüğünde' konulu panelde, Gazze'de sağlık sektörünün içinde bulunduğu hal ele alındı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünce (MSF), Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen ‘Kemikler Toza Dönüştüğünde’ konulu panelde, Gazze’de sağlık sektörünün içinde bulunduğu hal ele alındı. MSF doktorlarının karşılaştığı vakalarında değerlendirildiği panelde, Gazze’den görüntülerde yer aldı.

Panelde bir konuşma yapan Cihan Besisu, “MSF tarafından düzenlenen etkinliğin teması, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin düzenlendiği ilk haftasında yaralıları tedavi etmekte olan MSF üyesi bir cerrah tarafından kullanıldı. Bu tema, cerrahın şahit olduklarını birebir yansıtıyordu. Büyük Dönüş Yürüyüşü başladıktan sonra MSF doktorları tarafından iki ay içerisinde tedavi edilen yaralı sayısı, 2014 yılında İsrail tarafından Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen operasyondan daha fazla. MSF kliniklerinde tedavi edilen yaralı sayısı da çok fazla. MSF doktorları, kemiklerin toza dönüştüğü vakalarla karşı karşıya kalıyorlar. Yaralılar, ameliyatlar ile stabilize edilse de birçoğu ek operasyonlara ve rehabilitasyona gereksinim duyuyor.” dedi.

Gazze, En Büyük Açık Hapishaneye Dönüştü

Gazze’nin, İsrail tarafından düzenlenen saldırılar ve uygulanan ambargo neticesinde en büyük açık hapishaneye döndüğüne dikkat çeken Besisu, “MSF doktorlarının Filistin’de tedavi ettiği yaralılar arasında İsrail tarafından düzenlenen baskınlar, gece gözaltıları ve başına gelen olaylar neticesinde şok geçiren çocuklarda var.

Siyasi, sosyal ve ekonomik sebepler ise Gazze’de sağlık sektörünü olumsuz etkiliyor. Gazze’de yer alan hastaneler, elektrik ve içme suyu kesintisi ile tıbbi malzeme eksikliğinden olumsuz etkileniyor. Hastanelerin bu acıklı hali MSF çalışanlarının, yaralıları tedavi etmesine de olumsuz etki ediyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail Gazze MSF sağlık