Vestel, Ürünlerine Zam mı Yaptı?

TAKİP ET

Döviz fiyatlarında meydana gelen artıştan dolayı Vestel'in ürünlerine zam yaptığı iddiası ileri sürüldü.

Döviz fiyatlarında meydana gelen artıştan dolayı Vestel’in ürünlerine zam yaptığı iddiası ileri sürüldü.

ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizinin ardından yaşanan ekonomik kriz sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “ABD’nin iPhone’u varsa, bu tarafta da Samsung var. Venüs var, Vestel var” açıklamasıyla teknoloji açısından zayıf olmadığımız vurgulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklama ile birlikte iPhone ürünlerine karşı ülke genelinde bir tepki oluşmuş ve iPhone ürünleri boykot edilmişti. Bu açıklamanın ardından halk, Vestel Venüs ve Samsung cep telefonlarını tercih etmeye başlayınca Vestel’in kur artışından etkilenmemek için ürünlerine zam yaptığı ileri sürüldü.

İddiaya göre Vestel, kur artışından etkilenmemek için bayilerine gönderdiği yazı ile ürünlerine zam yaptı. Vestel’in bayilerine gönderdiği iddia edilen yazı ise şöyle;

“Vestel beyaz eşya, ankastre ve diğer beyaz eşya ürünlerinde Ağustos ayından itibaren geçerli olacak ek %17,5 zamlı revize fiyat listesi ektedir. Kur artışları devam ettiği takdirde Cuma günü yapılacak yeni bir bilgilendirme ile ikinci zamlı listeye geçme ihtimali vardır.”

Vestel döviz zam beyaz eşya