Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Son Başbakanı Yıldırım Veda Etti: Hakkınızı Helal Edin!

TAKİP ET

24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nde Başbakanlık dönemi kapandı ve Başbakan Binali Yıldırım son Başbakan olarak tarihe geçti. AK Parti Grup toplantısında konuşma yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partililerden helallik istedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakanlık dönemi kapandı ve Başbakan Binali Yıldırım son Başbakan olarak tarihe geçti. AK Parti Grup toplantısında konuşma yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partililerden helallik istedi.

TBMM’deki AK Parti Grup toplantısında konuşan son Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında veda ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partililerden helallik istedi. Toplantıda konuşan Yıldırım, ‘Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum.’ dedi.

’16 YILDIR ZORLU DAVALARDAN BAŞARIYLA ÇIKTIK’

16 yıldır süren bu zorlu davalardan başarıyla çıktıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, kara propagandalara boyun eğmediklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı olan Yıldırım, ‘Milletimizle kenetlendik, rabbimiz bize güzel bir zafer nasip ettik. 24 Haziran tüm vesayetlerin ortadan kaldırıldığı bir seçim olmuştur. Bize güvenen milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Milletimizin bize verdiği emaneti daha ileri götürmek, cumhuriyetimizi 100. yıl hedeflerine ulaştırmaya gayret edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.’ dedi.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

AK Parti Grup toplantısında Başbakan olarak son konuşmasını yapan ve veda eden Yıldırım, ‘Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, milletimize adil şekilde dağıtacağız. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.’ dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Veda Helallik Son Başbakan Yeni Partisistemi