Ve Suudi Arabistan Kabul Etti: "Kaşıkçı Arbedede Öldürüldü"

TAKİP ET

Dünyanın günlerdir beklediği açıklama Suudi Arabistan'dan geldi. Suudi Arabistan bir açıklama yaparak kayıt gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede sonucunda öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca Suudi Arabistan açıklamasında Çünkü yetkililerin şaibeli isimlerle ilgili paylaştığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduğunu duyurdu.

2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suriye gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklama yapan Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldürüldüğünü itiraf etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da Yer alan habere göre Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu’na geldiği sırada Burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" ifade edildi.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?

Reuters Haber Ajansı Suudi yetkililere dayandırdığı haberinde Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin yerel bir iş birlikte teslim edildiğini öne sürdü. Dosya hakkında soruşturma yürüten Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın olayları 2018 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığını aktardığı öğrenildi. Savcılık olaya ilişkin bir açıklama yaparak gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesi sen hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini belirterek, "ulaştığı tüm gerçekleri paylaşacağı ve sorumluları adalet karşısına çıkarma" hazırlığında olduğu ifade edildi.

 

suudi arabistan cemal kaşıkçı cemal kaşıkçının cesedi nerede son dakika son dakika haberi