Ve Kesinleşti! Kaşıkçı'nın Cesedini Asitle Eritip…

TAKİP ET

Bütün dünyanın yakından takip ettiği Cemal Kaşıkçı cinayetinde korkunç detaylar ortaya çıktı. Suudi gazetecinin cesedinin akıbeti de belli olmaya başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla göre ceset asitle eritilerek kanalizasyona döküldü.

Sabah'ta Fatih Ulaş'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Suriye gazeteci Cemal kaşıkçının İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin cesedin Nasıl yok edildiği netlik kazanmaya başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Suudi bakanların izin vermesinden sonra 15 Ekim tarihinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda 18 Ekim tarihinde de başkonsolosluk konusunda arama yapılmıştı. Kriminal polis ekipleri bu aramalar öncesinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi nezaretinde başkonsolosluk ve konutun kanalizasyon hakkında numune almıştı.

TAMAMEN PLANLI

Adli tıp kurumunda konutun kanalizasyondan alınan numuneler üzerinde yapılan incelemede kan bulgusu bulunamazken ev kimyasalı olmayan hidroklorik asit kalıntısına rastlandığı belirtildi. Elde edilen bilgilere göre soruşturma makamları kaşıkçının cesedinin özel kimyasallarla sıvıya yakın pelte haline getirildiği ve kanalizasyona döküldü ya da tamamen yok edildiği üzerinde duruyor. Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu 2 Ekim tarihinde Siyah camlı Mercedes Vito marka bir minibüs başkonsolosu binasından çıkarak yakındaki başkonsolosu konusuna girmişti. Cemal kaşıkçının cesedinin bu minibüsle başkonsolosluk binasından çıkarılarak konsolosluk konutuna taşındığı tahmin ediliyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 31 Ekim tarihinde yazılı bir açıklama yaparak, "Cemal Kaşıkçı'nın cesedi, boğularak öldürülmesini müteakip yine önceden yapılan planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir"  ifadelerini kullandı.

HATİCE CENGİZ: DERİN BİR KEDER İÇİNDEYİM

Dünya basınında gazeteci Cemal kaşıkçının cesedine yapılanlar geniş bir yer bulurken kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz ortaya çıkan olaylarla ilgili olarak, "Şok ve derin bir keder içindeyim"  şeklinde bir tweet attı.  Bu teweet Dünya basını tarafından sayfalarına taşındı.

 

cemal kaşıkçı cemal kaşıkçının cesedi son dakika son dakika haberi