Vatan Partisi Karıştı! Doğu Perinçek'in HDP ile İlgili Sözleri...

TAKİP ET

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in, HDP ile ilgili açıklamalarının ardından Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül bir açıklama yaparak Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe il ve ilçe teşkilatlarının istifa ettiğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in, HDP ile ilgili açıklamalarının ardından Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül bir açıklama yaparak Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe il ve ilçe teşkilatlarının istifa ettiğini söyledi. Gönül tarafından yapılan açıklamada 24 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerine de değinildi.
 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül ile beraberindeki bazı parti yöneticileri, basın toplantısı düzenleyerek Vatan Partisinden istifa ettiklerini açıkladılar. 

Diyarbakır'da bir kişi haricinde herkesin istifa ettiğine değinen İl Başkanı Gönül, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek tarafından yapılan 'Cumhurbaşkanı seçilirsem HDP'yi kapatacağız.' sözlerini yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda değerlendirdik. Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe teşkilatları beraber bir görüşme gerçekleştirdi. Genel başkanımız tarafından ifade edilen bu söylemler bizde rahatsızlık uyandırdığı için bir arkadaşımız dışında toplu şekilde istifa ettik. Kimsenin, 6 milyon oy almış bir partiyi kapatma lüksü olamaz. Her şey terörle irtibatlandırılacak olursa ülkeye barış ve huzur getirilemez. Ülkemizin savaşa değil, barışa ve huzura gereksinimi olduğundan dolayı genel başkanımızın bu tür söylemlerinden vazgeçmesi gerekiyor. Böyle devam ettiği takdirde yüzde 1 olan oyu, 0,1'e iner. Ülkemizde HDP'ye oy veren 6 milyon vatandaş, silah veya PKK'nın zoruyla oy vermedi. İstifa eden 90 arkadaşımızla birlikte oyumuzu HDP'ye vereceğiz." dedi. 

 

Vatan Partisi Doğu Perinçek HDP Diyarbakır Batman Kızıltepe