Vatan Onlara Minnettar! İşte 15 Temmuz Kahramanları

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını ortaya koyan kahramanlar bu zor gecede büyük bir direniş göstererek darbeye karşı koydular. İşte 15 Temmuz gecesinde şehit düşen kahramanlar…

15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını ortaya koyan kahramanlar bu zor gecede büyük bir direniş göstererek darbeye karşı koydular. İşte 15 Temmuz gecesinde şehit düşen kahramanlar…

ŞEHİT ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ ÖMER HALİS DEMİR

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren en önemli isimlerden biri. O gece Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın verdiği emre itaat eden ve sonunda şehadet şerbetini içeceğini bile bile Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbecilerin başındaki Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü bile kırpmadan öldüren Halisdemir, Türk halkının kalbine altın harflerle kazındı. Kahraman asker Ömer Halisdemir, darbeci askerler tarafından olay yerinde defalarca kurşunlanarak şehit edildi.

ŞEHİT ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ ZİYA İLHAN DAĞDAŞ

15 Temmuz kahramanlarından biri olan şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı birlik çağrısına kulak vermiş ve sivil kıyafetleriyle kendini sokağa atmıştı. Sivil kıyafetlerle Genelkurmay Başkanlığı önüne giden Dağdaş, başına isabet eden kurşunla şehit düştü.

ŞEHİT KÖKSAL KARMİL

1. Ordu Komutanlığı’nda sivil işçi olarak çalışan 50 yaşındaki Köksal Karmil ise o gece hain darbe girişimini televizyondan öğrenerek Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. Burada darbeci askerler tarafından yaralananları taşıyan Karmil, hain kurşunlardan birine maruz kaldı ve olay yerinde şehit düştü.

ŞEHİT PİYADE KURMAY ALBAY SAİT ERTÜRK

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından biri olan şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk yanındaki kahraman arkadaşlarıyla beraber 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın darbeye vereceği desteği engellemek için harekete geçti. Büyük bir direniş gösteren timler tankların ve askerlerin dışarı çıkmasını engelleyerek darbenin seyrini değiştirirken Albay Sait Ertürk karşılarına çıkan hainlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Türkiye’de milli iradenin gerçekleştiği bu hain gecede Şehit Bülent Aydın, şehit Halit Yaşar ve birçok vatansever sivil kahramanlar demokrasi için canlarını verdi.

 

15 Temmuz Ömer Halis Demir Darbe Milli irade FETÖ Erdoğan