Van'da Şehit sayısı 6'ya yükseldi

TAKİP ET

Van'ın Çaldıran ilçesinde operasyona çıkan askerlerimizin araçlarının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları bomba patladı. İlk belirlemele göre 4 olan şehit sayısı, 6'ya yükseldi.

Van'da Çaldıran ilçesine 60 kilometre uzakta bulunan Soğuksu mevkiinde askeri araçlarımızın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları bombaların patlaması sonucu biri Binbaşı olmak üzere 4 askerimiz şehit olmuştu. Bir askerimiz de hastane de kurtarılamayarak şehit oldu. Şehitlerimizin isimleri Binbaşı Kıvanç Cesur - Muğla / Evli ve 1 Çocuk babasıydı. Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş - Gaziantep / Eşi 5 aylık hamileydi. Uzman Çavuş Emre Türkmen / 2 ay sonra evlenecekti. Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz Şehit Haberi, Binbaşının Baba Ocağına ateş gibi düştü

Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK terör örgütü tarafından döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Binbaşı Kıvanç Cesur’un Muğla’daki baba ocağına ateş düştü.

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ancak yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Çatışmada şehit düşen Binbaşı Kıvanç Cesur’un Muğla’daki baba ocağına ateş düştü. Muğla İl Jandarma Vekili Albay Selahattin Özenli ve Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi vermek için eve gitti. Anne ve babanın Fethiye’de olması nedeniyle acı haber şehit binbaşının kardeşi Volkan Cesur’a Menteşe Yapı Kooperatifleri’ndeki evinde iletildi. Şehidin kardeşinin oturduğu apartmanın girişine ve binaya büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Evli ve bir çocuk babası olan şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un babasına ait Emirbeyazıt Mahallesi’ndeki evlerinin önüne Menteşe Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma başlatılırken, baba Remzi ve anne Feriştah Cesur’un Menteşe ilçesine gelmek için yola çıktıkları öğrenildi.

Uzman Çavuş, 2 ay sonra evlenecekti

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasındaki Tendürek bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen’in acı haberi, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde oturan ailesine verildi.

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen’in Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi Çayırbağ Küme evlerinde oturan ailesine acı haber, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu tarafından verildi. Acı haberin ardından anne Zehra Türkmen sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

Van’da şehit düşen 6 aylık Uzman Çavuş Emre Türkmen’in geçtiğimiz hafta izne geldiği ve bu sırada nikahlandığı, 24 Temmuz tarihinde de düğün yapacağı öğrenildi.

Babasını hiç göremeyecek - Van’ın Çaldıran ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lıların tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş’ın Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK’lıların tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerden Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş’ın Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan şehit astsubayın babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş’ın evine giderek acı haberi verdi. 4 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan 25 yaşındaki şehit Astsubay İbrahim Tıraş’ın diğer iki ağabeyinin de uzman çavuş olarak orduda görev yaptığı öğrenildi. Fenalık geçiren şehit astsubayın yakınları askeri yetkililer tarafından teselli edilirken, eve Türk bayrakları asıldı.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Şehit astsubayın geçtiğimiz yıl evlendiği eşi İpek Tıraş’ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit astsubayın 1 hafta önce tayininin Kahramanmaraş’a çıktığı ancak görev sonunu beklediği öğrenildi.

Şehit Astsubay İbrahim Tıraş’ın cenazesi ne zaman? Yarın Van’da yapılacak askeri törenin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesine getirilerek, burada toprağa verileceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Duyurdu

24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt Karayolu’nun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kaynak: İHA,

van şehit isimleri van şehit sayısı