Van Gölü'nde serinlemek isterken korkunç son! Kaybolan iki arkadaşın cesetleri bulundu

TAKİP ET

Tuşba ilçesinde, yazın sıcak günlerinde serinlemek amacıyla Van Gölü'ne giren ve akıntıya kapılarak kaybolan 2 arkadaşın cansız bedenleri sonunda bulundu.

Olay, Çarpanak Adası yakınlarındaki Van Gölü'nde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. 20 yaşındaki iki arkadaş, göle girip serinlemek için yüzdükleri sırada aniden akıntının etkisiyle kayboldu. Çevrede bulunan insanlar durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine gelen deniz polisi ekipleri, Van Gölü'nde arama çalışmalarına başladı. Sonar cihazıyla yapılan arama sonucunda, iki arkadaşın gölün 3 metre derinliğinde olduğu tespit edildi. İki arkadaşın cesetleri sudan çıkarıldı ve hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Cenazeler, otopsi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu üzücü olay, Van Gölü'nde serinlemek isteyen gençlerin karşılaşabileceği tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi. Akıntının gücüne kapılarak hayatlarını kaybeden iki arkadaşın hikayesi, insanları derinden etkiledi. Bu trajik olay, göl ve su güvenliği konusunda da dikkatleri çekti. İnsanların suya girerken dikkatli olmaları ve can güvenliği önlemlerini almaları büyük önem taşıyor. Unutulmamalı ki, suyun güzelliği ve serinliği yanında riskler de barındırıyor.

Van Gölü boğulma iki cansız beden