Van'da şiddetli deprem! Can kaybı var mı?

TAKİP ET

Van'dan gelen son dakika bilgisinde, AFAD'ın paylaştığı verilere göre Özalp ilçesinde 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Van’dan gelen son dakika bilgisinde, AFAD’ın paylaştığı verilere göre Özalp ilçesinde 5,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremi hisseden vatandaşların panikle açık alanlara doğru koştuğu öğrenilirken Van Valisi’nden yapılan ilk açıklamada, deprem sebebiyle bildirilen herhangi bir can kaybı veya hasar bulunmadığı, ekiplerin araştırmalarına devam ettiği belirtildi.

Merkez Üssü Özalp

Van Özalp ilçesinde saat 13.03 sularında 5,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın yaptığı ilk açıklamaya göre,deprem yerin 6.9 kilometre derinliğinde yaşandı. Vatandaşların panik içinde kendilerini açık alanlara attığı depremin çevre il ve ilçelerde de hissedildiği öğrenildi.

Vali'den İlk Açıklama

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremin ardından açıklamalarda bulundu. Depremin merkez üssü olan Özalp ilçesinden bildirilen herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını aktaran Bilmez, ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini duyurdu.

1 Ev Yıkıldı

Van Valisi Bilmez'den gelen son dakika açıklamasında, depremin merkez üssü olan Özalp merkez ve köylerinde yapılan taramalar sonucunda 1 evin deprem sebebiyle yıkıldığının tespit edildiğini, bazı köylerdeki evlerde de hasr meydana geldiğini açıkladı. Van Valisi, ekiplerin bögeye intikal ettiğini ve görevlilerin bölgedeki hasar tespit çalışmalarına başladığı bilgilerine de yer verdi.
 

van özalp deprem