Van'da Minibüsün Üzerine Çığ Düştü: 1 Ölü, 12 Yaralı

TAKİP ET

Van - Hakkari karayolunda seyreden bir minibüsün üzerine çığ düştü. Olayda, kar kütlesinin sürüklediği minibüs şarampole yuvarlandı. Minibüste bulunan 1 kişi olayda yaşamını yitirirken, 12 kişide yaralandı.

Van - Hakkari karayolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde akşam saatlerinde çığ düştüğü esnada karayolundan geçmekte olan minibüsün kar kütlesine kapılarak şarampole yuvarlandığını belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Olayın ihbar edilmesinden hemen sonra olay mahalline UMKE, AFAD, karayolları, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay mahalline ulaşan ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Çığın sürükleyerek şarampole yuvarladığı minibüsteki 12 vatandaşımızı ekiplerimiz yaralı olarak kurtarmayı başardı. Yaralılarımızın sağlık durumu iyiye gitmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmuyor. Olayda bir vatandaşımız yaşamını kaybetti. Olayda yaşamını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.   

Van - Hakkari karayolunda meydana gelen olaydan sonra bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu akşam saatlerinde Van'ın Başkale ilçesindeki 32 Virajlar mevkisinde çığın getirdiği kar kütlesinin sürüklediği yolcu minibüsü şarampole devrilmiş, olayın ihbarının alınmasında hemen sonra Van AFAD 5 araç ve 20 personel ile olay mahalline hareket etmiş, ayrıca jandarma ve sağlık ekipleri de olay mahalline sevk edilmiştir. Olayda 1 kişi yaşamını yitirmiş, 12 kişide yaralanmıştır. Olayda yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Kızılay Yolda Bekleyen Vatandaşlara Kumanya Dağıttı

Çığın getirdiği kar kütlesinin sürükleyerek şarampole yuvarladığı minibüsten 12 yaralıyı çıkartan ekipler, yaralıları sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olayda yaşamını kaybeden kişide otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Yaralıların tedavi gördüğü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, hastane başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya eşliğinde yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Karayoluna düşen çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olan karayolunda bekletilen araçlarda seyahat edenlere Türk Kızılay ekipleri kumanya dağıttı. 

Van Hakkari Çığ minibüs Minibüs