Valilikten Dikkatli Olun Uyarısı

TAKİP ET

Aşırı yağıştan dolayı Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı'ndaki fazla suyun tahliyesi esnasında açık olan kapaklardan biri kopunca Dicle Nehri'nin debisi yükseldi.

Aşırı yağıştan dolayı Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı’ndaki fazla suyun tahliyesi esnasında açık olan kapaklardan biri kopunca Dicle Nehri’nin debisi yükseldi. Yatağından taşan Dicle Nehri’nin kıyısında bulunan inşaat sahası ise suların altında kaldı. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde Batman Valiliği bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.  

Dicle Nehri kıyısında bulunan inşaat sahasında gece bekçiliği yapmakta olan iki ikişi ise inşaat sahasının sular altında kalmasıyla birlikte mahsur kaldı. Yardım talebi üzerine harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtafaiye Daire Başkanlığında görevli sualtı ekipleri tarafından kurtarma çalışmaları başlatıldı.  

Su altında kalan inşaat sahasına botla ulaşabilen sualtı ekipleri, iki bekçiyi can yeleği giydirerek kıyıya çıkardı. Vatandaşlar, Dicle Nehri kıyısına yaklaşmamaları hususunda ekipler tarafından uyarıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak vatandaşları uyaran Batman Valiliği, şu ifadelere yer verdi;

“Diyarbakır il sınırları içerisinde olan Dicle Barajı’nda, aşırı yağışlardan dolayı 13.12.2018 tarihi itibariyle su tahliyesi yapıldığı esnada dolusavak kapaklarından birinde yaşanan kopma neticesinde gelen akımlardan ötürü Dicle Nehri yatağına zorunlu su tahliye edildiği, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. Dicle Barajı’na su tahliyesi halen sürmekte olup, Dicle Nehri yatakları etrafında yer alan yerleşim birimleri ile bu güzergahları kullanan vatandaşlarımız kesinlikle nehir yataklarına yaklaşmamalı, muhtemel can ve mal kaybının önüne geçilmesi için vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır.”

Dicle Barajı Dicle Nehri inşaat Diyarbakır Batman Valiliği