Vaka ve vefat sayısında korkutan artış! 7 Eylül 2020 koronavirüs salgını

TAKİP ET

Koronavirüs salgını insan sağlığı üzerinde tehdidini sürdürürken ülkemizdeki son durum oldukça korkutan bir boyuta ulaştı. 

Koronavirüs salgını insan sağlığı üzerinde tehdidini sürdürürken ülkemizdeki son durum oldukça korkutan bir boyuta ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açıklanan güncel koronavirüs tablosunda son 24 saat içinde 57 vatandaşımız daha ne yazık ki virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. 

Hasta Sayısı Kaça Ulaştı?

Bugün açıklanan koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içinde 103.925 yeni test yapıldı. Bugün 1.703 yeni hasta tespit edilirken ülkemizdeki toplam hasta sayısı ise 281.509'a ulaştı. Bugüne kadar yapılan toplam test sayısı ise 7.883.464 olarak aktarıldı.


Toplam Vefat Sayısı Kaça Yükseldi?

Bakanlığın verilerine göre bugün ne yazık ki 57 vatandaşımız daha virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Son eklenen rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vefat sayısı 6.730'a yükseldi. 

Bugün 1.047 Hasta İyileşti

Koronavirüs tedavisi gören ve virüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı son 24 saat içinde 1.047 kişi daha artarak toplamda 252.152'ye çıktı.


Ağır Hasta Sayısında Artış Sürüyor

Tablo incelendiğinde hastalardaki zatürre oranı yüzde 7.6 olarak gözlemlenirken ağır hasta sayısındaki artışın sürdüğü ve toplam ağır hasta sayısının 1.118'e ulaştığı görüldü.

Ankara'da Durum Kritik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşımda Ankara'da durumun kritik olduğu anlaşılıyor. Günlük en çok hasta görülen ilin Ankara olduğunu aktaran Bakan Koca, ülke genelinde son 1 hafta içinde zatürre oranı artan ilimizin olmadığını, ağır hasta sayısının ise hala yükselmeye devam ettiğini aktardı. 
 

7 eylül koronavirüs