Vaka artışları bu sonucu doğurdu! 8 ildeki 16 yerleşim yeri karantina altında

TAKİP ET

Tüm dünyada hızla artan koronavirüs vakaları ülkemizde de artışına devam ediyor. Salgın sürecinde yaşanan vaka artışları sonucunda yeni tedbirlerde peş peşe gelmeye başladı.

Tüm dünyada hızla artan koronavirüs vakaları ülkemizde de artışına devam ediyor. Salgın sürecinde yaşanan vaka artışları sonucunda yeni tedbirlerde peş peşe gelmeye başladı. Gelen tedbirler kapsamında 8 ildeki 16 yerleşim yerinde karantina uygulaması başlatıldı. Karantina uygulamasının 14 gün süreceği öğrenildi.

14 Gün Karantina Uygulanacak

Kurban Bayramı sonrasında artan vakalar sonucunda yeni tedbirler hızla uygulanmaya başlandı. Bu bağlamda vakaların kontrol altına alınamadığı 8 ildeki 16 yerleşim yerinde 14 gün sürecek olan karantina uygulaması başlatıldığı bilgisine yer verildi.


Karantina Uygulamasına Başlanan İller

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı olan Hamamköy, Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı bir köy ve bir mahalle, Sinop’un Durağan ilçesine bağlı olan Köseli köyü, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı olan Kibledağı, Başköy ve Gürgen köyleri, Sivas’ta merkeze bağlı olan Çatalkaya ve Mermer köyleri ile Gürün ilçesi Karadoruk köyüne bağlı olan Aşağı Çatkara mezrası, Çankırı Korgun ilçesinde yer alan Bugay ve Çukurören köyleri, Malatya Arapgir ilçesine bağlı olan Kaynak Mahallesi Levenge mezrası ile Kuluncak ilçesi Karıncalık Mahallesi, Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı olan Nodullar köyü ile Yortan Beldesi merkez mahalleleri ve Akmanlar köyündeki bazı evler 14 gün süreyle karantina altına alındı. 


Karantina Kuralına Uymayanlara Para Cezası Kesilecek

Öte yandan yukarıda belirtilen 8 ilde yer alan 16 yerleşim yeri ile ilgili alınan 14 günlük karantina kuralına uymayanlara idari para cezası ile gerekli adli işlemlerin uygulanacağı duyuruldu.
 

karantina koronavirüs