Vahşi Babanın Velayeti Nasıl Aldığı Ortaya Çıktı!

TAKİP ET

Hatay'da küçük Mertcan'ın baba dayağı sonrasında hayatını kaybetmesi tüm ülkeyi sarsarken yapılan araştırmalar sonrasında velayeti nasıl aldığı bir kez daha ortaya çıktı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde korkunç bir vahşet yaşanmıştı. Henüz 6 yaşında olan küçük Mertcan ödevini yapmadığı için öz babası tarafından elektrik süpürgesinin demiri ile dövülmüştü Bunun ardından ağır yaralanan küçük çocuk hastanede verdiği ölüm kalım savaşını dün itibariyle kaybetti. Küçük çocuğun ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

Hastaneye geldiği zaman durumu ağır olan küçük çocuğun vahşi babası doktorların sorularını geçiştirmiş ve oğlunun yüksekten düşerek yaralandığını söylemişti. Ancak ayrı olan ve daha önce defalarca şiddet görmüş olan anne ise durumun farklı olduğunu, eski kocasının çocuklarını dövdüğünü anlatarak bir gerçeğin ortaya çıkmasını sağladı. Vahşi babanın daha önce pek çok suçtan dolayı sabıkasının olduğu ve aynı zamanda uyuşturucu ve hırsızlıktan da hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi. 

VELAYETİ TEHDİT EDEREK ALMIŞ

Küçük Mertcan'ın doktorlar tarafından yapılan detaylı muayenesi sonrasında bakımsız kaldığı ve bu sebeple bitkin düştüğü öğrenildi. Bitkin olduğu için pek çok sağlık sorununun da ortaya çıktığı belirlendi. 

Eşi ile 2017 yılında şiddet sebebi ile boşandığı ortaya çıktı. Annenin çocukları almak için uğraştığı ancak kocasının kendisini defalarca tehdit ettiği öğrenildi. Bunun üzerine velayeti vermemek için eski karısına 'Çocukları benden alırsan hem çocukları hem de kendimi yakarak öldürürüm' dediği ve tehditler savurduğu öğrenildi. Küçük Mertcan'ın ölümünden sonra geride kalan küçük kardeşi de devlet tarafından koruma altına alındı. 

hatay mertcan vahşi baba velayet