Vahiy İddiasıyla Eşini Katleden Zanlıya Müebbet Hapis Cezası Onaylandı

TAKİP ET

Nevşehir'de 25 yıllık eşi Yeter Baysal'ı (45) iddiaya göre kendisine gelen vahiy üzerine 27 yerinden bıçaklayarak öldüren Necmettin Baysal'a (55) verilen müebbet hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı.

Olay, 22 Eylül 2019 tarihinde Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde meydana geldi. Necmettin Baysal, 3 çocuğunun annesi Yeter Baysal'a evde ekmek yaparken bıçakla saldırdı. Çevredekilerin çığlık seslerini duyması üzerine jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine çağrıldı. Ancak 27 yerinden bıçaklanan Yeter Baysal, hastaneye ulaşmadan hayatını kaybetti. Necmettin Baysal ise gözaltına alındı ve tutuklandı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile Necmettin Baysal hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karar duruşmasında, Necmettin Baysal, şizofreni hastası olduğunu ve cinayeti kendisine gelen vahiy nedeniyle işlediğini savundu. Mahkeme heyeti, Baysal'ı 'eşi kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Ancak, karara itiraz eden taraf avukatları dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Yapılan inceleme sonucunda, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığına ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğuna karar verdi. Onama kararı oy birliği ile alındı.

Bu kararın Yargıtay'a temyiz edilme hakkının açık olduğu belirtildi. Olay, cinayet vakalarının hukuki boyutunu ve akıl sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili önemli bir örnek oluşturuyor."

Nevşehir cinayet mahkeme