Uzaktan eğitim süreci nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni genelge

TAKİP ET

31 Ağustos tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitimle ilgili yeni genelge yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı, izlenecek olan yol haritasını açıkladı.

31 Ağustos tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitimle ilgili yeni genelge yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı, izlenecek olan yol haritasını açıkladı. 18 Eylül tarihine kadar devam edecek olan uzaktan eğitim sürecinde eksik kalan konulara ağırlık verileceği aktarılırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla yayımlanan genelgede uzaktan eğitim konusuyla ilgili tüm detaylar netleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Genelge

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla yayımlanan yeni genelgeye göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayarak 18 Eylül 2020 tarihine kadar sürecek olan uzaktan eğitim programında, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik kalan konulara ağırlık verileceği belirtildi. Bu kapsamda toplamda 3 hafta sürecek olan uzaktan eğitim programında 2019-2020 yılı eğitim öğretim döneminde yüz yüze işlenemeyen konulara ağırlık verileceği ve öğrencilerin bir üst sınıfa hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesi durumuna öncelik verileceği öğrenildi. 


Etkinlik Örnekleri Yayımlandı

Hazırlanan programda, geçtiğimiz eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait olan derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden kritik konu ve kazanımların belirlendiği ve bu derslere ait programlar hazırlandığı belirtildi. Söz konusu kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenmiş olan programlara Milli Eğitim Bakanlığı’na ait internet sitesinden ulaşılabilecek. Bakanlığın bu bağlamda öğretmenlere örnek olması amacıyla söz konusu programlara yönelik elektronik ortamda 4 bin 25 sayfadan oluşan 1215 etkinlik örneği yayımladığı öğrenildi.


Canlı Dersler İçin Örnekler Hazırlandı

Aynı zamanda canlı ders uygulamaları yoluyla yapılacak olan eğitimler için de bu elektronik ortamda bu programlara yönelik çok sayıda etkinlik örneği hazırlandığı öğrenildi. Diğer yandan yüz yüze eğitime geçildiğinde de 23 Mart tarihinden itibaren hem TRT EBA TV kanalları hem de EBA canlı ders uygulamaları veya özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden sürdürülen eğitimlerin amacına ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili olarak sınıf öğretmenleri veya branş öğretmenleri tarafından değerlendirmeler yapılacak. 

 

uzaktan eğitim ziya selçuk