Uyuşturucu Baronu Kadir İnan'ın Cinayet Zanlısı Yeğeni Yakalandı

TAKİP ET

Ankara'da 4 ay önce ir kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırının firari şüphelisi Ankara'nın en büyük uyuşturucu baronu Kadir İnan'ın yeğeni Ferhat Gezer Kocaeli'de yakalandı.

Ankara'nın Altındağ İlçesi Ali Ersoy Mahallesi 85 Sokak ta 14 temmuz günü meydana gelen olayda cuma pazarı alanında oturan Erdem Güner Başar, T.A. ve B.K., B.K.’nin husumetli olduğu E.Ö., İ.E., T.D., Y.Ç. ve Ferhat Gezer’in Silahlı saldırısına uğradı. Pazar yerine araba ile gelen 4 kişi kar maskesi takarak ellerindeki pompalı tüfekler ve silahlarla ateş açtı. 3 kişi saldırıda kanlar içerisinde yerde kalırken saldırgan 5 kişi olay yerinden kaçtı. Vatandaşlar Yerde kanlar içerisinde Yatağan yaralıları görerek durumu ilgili yerlere haber verdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen sağlık ekipleri Erdem Güner Başar’in olay yerinde öldüğünü tespit ederken, ağır yaralanan T.A. ve B.K.’yı hastaneye kaldırdı. Çevrede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri durumu Olay yeri inceleme birimine haber verdi. Olay yerinde çalışmalarını tamamlayan ekipler daha sonra Başar'ın cenazesine adli tıp Kurumu'na götürdü. Olay yerinden kaçan zanlıların yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

BİRİNCİ DALGA OPERASYONDA 6 KİŞİ YAKALANDI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından zamanların tespit edilmesi için özel ekip kurulurken hummalı çalışmalar sonucunda saldırganları kimlikleri belirlendi. Dedektifler araştırmalarını derinleştiren ek tespit edilen 12 adrese Şafak vaktinde baskın düzenledi. 6 kişi düzenlenen baskınlarda kıskıvrak yakalanırken iki kişinin Firarda olduğu belirlendi. Yakalanan 6 kişiden E.Ö., İ.E. ve Y.Ç., çıkarıldıkları  mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari olan iki kişinin yakalanması için Cinayet büro dedektifleri başlattıkları çalışmalar neticesinde birinin telefon kullanmadığını ve İstanbul’a kaçtığını belirledi. Belirlenen adres sonrasında Ankara'dan İstanbul'a giden özel ekip kaçak olan zanlının Fatih ilçesinde bir evde saklandığını belirledi. Düzenlenen Şafak operasyonunda cinayet zanlısı kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Özel ekip tarafından yakalanan zanlı Ankara'ya götürüldü. Aynı zamanda uyuşturucu taciri olduğu belirlenen zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCU BARONUNUN YEĞENİ KOCAELİ’DE YAKALANDI

Bu olay nedeniyle firari olan son zamlı Ferhat Gezer in yakalanması için Hummalı bir çalışma içerisine giren ekipler şahsın Kocaeli'de bir evde saklandığını tespit etti. Harekete geçen özellikler Ankara'dan Kocaeli'ne giderek Kocaeli cinayet büro amirliği ve Kocaeli özel harekat polisleri ile birlikte Ferhat Gezer'in saklandığı Evet Şafak vaktinde operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan Ferhat Gezer Ankara'ya götürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan ve daha sonra adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın yakalandı evde yapılan aramalarda bir silah Sahte kimlik içinde 15 adet mavi bulunan şarjörlü kutu içerisinde 135 mermi ele geçirildi. Yakalanan Ferhat Gezer'in Ankara'nın en büyük uyuşturucu baronu ve organize suç örgütü lideri Kadir İnan'ın yeğeni olduğu belirlendi.

kadir inan ferhat gezer uyuşturucu baronu son dakika son dakika haberi