Uykusundan "Deprem oluyor" diyerek uyandı, balkondan atlayarak hayatını kaybetti

TAKİP ET

Hatay'ın Erzin ilçesinde uyku esnasında "Deprem oluyor" diyerek uyanan ve paniğe kapılan bir kadın ikinci katta bulunan evlerinden atlayarak hayatını kaybetti.

4 gün önce Erzin ilçesi İsalı Mahallesi'nde yaşanan olayda annesi Lütfiye Çeler ile beraber yaşayan 38 yaşındaki Ayşe Gülhan Çeler, 6 Şubat depremi nedeniyle çok etkilendi. Sürekli korku içerisinde olan kadın 14 Mart gecesi artçı yaşandığını düşünerek uyku esnasında bağırarak uyandı. Ani paniğe kapılan Ayşe Gülhan Çeler, evinin balkonuna doğru koşarak ikinci katta bulunan evlerinden aşağıya atladı. Hastaneye sevk edilen Çeler, sağlık çalışanlarının tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

"BALKONDAN BAKTIĞIMDA CANSIZ YATIYORDU"

6 Şubat depreminden sonra kızı Ayşe Gülhan Çeler'in panik içerisinde olduğunu ifade eden Anne Lütfiye Çeler, "O gün aynı odada kalıyorduk. Salı günü saat 03.30 civarıydı. Kızım Ayşe birden bağırarak uyandı. 'Anne deprem oluyor dışarı çıkalım' dedi. Baktım balkona doğru koştu, kızım orası balkon dememe rağmen tutamadım ve ikinci kattan aşağı atladı. Ben de ne olduğunu anlayamadım. Balkondan aşağıya baktığımda kızım cansız yatıyordu. Komşulara seslendim koşarak kızımın düştüğü yere geldim. Kendimden geçtim" ifadelerini kullandı.

"NE OLDUYSA 6 ŞUBAT DEPREMİYLE OLDU"

Kızının herkese karşı saygılı ve ailesi ile sorunu olmayan biri olduğunu aktaran Anne Çeler, "İşinde de sevilen bir insandı. Yardım severdi. Kızıma ne olduysa 6 Şubat depremiyle oldu. Kızım intihar etmedi, galiba rüyasında deprem olduğunu görmüş ve panikleyerek atladı" dedi.

 

Hatay artçı sarsıntı Çukurova Balkon Rezidans balkon