Uygulama Üzerinden Buldu Feci Şekilde Dolandırıldı

TAKİP ET

Swarm isimli uygulamayı kullanan bir kişi internet üzerinden bulduğu bir kadınla tanışırken feci şekilde dolandırıldı.

Swarm isimli uygulamayı kullanan bir kişi internet üzerinden bulduğu bir kadınla tanışırken feci şekilde dolandırıldı. 

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen akıl almaz dolandırıcılık olayı son zamanlarda gündemi işgal ediyor. A.G isimli bir erkek bir süredir yer bildirimi yapma programı olarak ifade edilen Swarm kullanıyordu. Swarm üzerinden para karşılığında erkeklerle birlikte olan bir kadınla tanıştı. Ve bir süre sonra arkadaş olarak eklemeye karar verdi. 

Uygulama üzerinden gördüğü kadının profilini son derece beğendiği için ekleme talebi gönderdi. Bir süre boyunca ikilinin program üzerinden mesajlaştıkları öğrenildi. Ardından kadının cep telefonu numarasını aldı. Bir süre sonra cep telefonunda konuşmaya başladılar. 

UYGULAMA ÜZERİNDEN DOLANDIRILDI

Cep telefonu ile yaptıkları görüşmelerin ardından bir süre sonra kadınla bin liraya cinsel ilişki kurmak adına anlaştı. Anlaşmaya göre parayı kadının verdiği hesap numarasına yatırması gerekiyordu. ATM'ye giderek istenen parayı yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra yeniden cep telefonu ile kadını aradı. Ancak kısa süre sonra aradığı numara tarafından engellendiği öğrenildi. Dolandırıldığını anlayan adamın zaman kaybetmeden polis merkezine giderek şikayetçi olduğu belirtildi. Polis tarafından konu hakkında geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Son zamanlarda bu tür dolandırıcılık olaylarının artması soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu. Güvenlik güçleri sosyal medya araçları üzerinden yapılan pazarlıklar konusunda vatandaşları uyardı. 

trabzon dolandırıcılık cinsel ilişki