Utandıran İnsanlık Suçu! Çocuklarının Gözü Önünde Annelerine Tecavüz

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler özel raporunda, Güney Sudan'da çocukların gözü önünde annelerine tecavüz edildiği ve daha birçok savaş suçunun işlendiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler özel raporunda, Güney Sudan’da çocukların gözü önünde annelerine tecavüz edildiği ve daha birçok savaş suçunun işlendiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları araştırmalarına göre, Güney Sudan’da yaşayan çocukların annelerine tecavüz edildiği anları izlenmeye zorlandığı ortaya çıktı. Öte yandan yapılan araştırmalarda,  Güney Sudan’da yaklaşık 40 resmi yetkilinin savaş veya insanlığa karşı suçtan kişisel olarak sorumlu olduğu belirlendi.

BEŞ TANESİ ALBAY ÇIKTI

Araştırmalarda, Güney Sudan’da işlenen savaş veya insanlığa karşı suçtan sorumlu tutulan 40 kişiden 5’inin albay olduğu belirlendi. Birçok sivile işkence yapıldığı belirtilen raporda, kasabaların tahrip edildiği de yer aldı. 

KONU HAKKINDA KANIT TOPLANMAYA BAŞLANDI

Birleşmiş Milletler araştırmacısı tarafından ortaya çıkarılan bu suçlarla ilgili kanıt toplanmaya başlanacağı ve toplanan kanıtların rapor haline getirilerek Cenevre’de yer alan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunulacağı belirtildi. Konuyla ilgili bir mahkeme kurulmasının da beklendiği belirtilen açıklamada, söz konusu mahkemenin henüz kurulmadığı belirtildi. Öte yandan Güney Sudan’da 2013 yılından beri süren iç savaş sebebiyle 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaklaşık 2 milyon kişinin ülke içinde yer değiştirdiği belirlenirken iç savaş sebebiyle sınır bölgelerine kurulan kamplara veya çatışma alanlarının dışına göç ettikleri tespit edildi. Aynı zamanda Hükümet grupları arasında da Güney Sudan’da 2015 yılında bir anlaşma yapıldığı da biliniyordu.

 

Dünya haberleri Güney Sudan BM Suç Tecavüz Çocuk Anne Savaş