Ünlülerin Yargılandığı Uyuşturucu Davası Görülmeye Başlandı

TAKİP ET

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yerel mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırılan Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca'nın da aralarında bulunduğu 20 Sanığın İstinaf mahkemesinde yeniden yargılanmasına başlandı.

Mahkemede sanık olan Gizem Karaca Bu olaylar yaşandığında 19 yaşında olduğunu belirterek, "Bu olay 7 yıldır sürüyor. Geçen yıl evlendim, anne olmak ve gelecek planlamasını yapmak istiyorum, bu engelden dolayı cesaret edemiyorum" dedi. 
İstanbul Bölge adliye mahkemesi 4 ceza dairesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklardan, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün'ün de bulunduğu 11'i tutuksuz 1'i tutuklu 12 sanık ve avukatları katıldı. Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy lise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Mahkemede Cenk Eren adıyla bilinen Yüksel Venedik in avukatı İbrahim Hakkı bozan yerel mahkemenin kararının kaldırılarak müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.
Mahkemede savunma yapan Gizem Karaca, Bu olaylar yaşandığında daha 19 yaşında olduğunu belirterek, "Ben daha yurt dışından ailem ile birlikte geleli 3-4 sene olmuştu. Çok hızlı şekilde iş hayatına atıldım. Çalışma ortamında uyuşturucu madde ile tanıştım. Bir kaç kez arkadaş ortamında içmiştim. Ama hiçbir zaman satın almadım ve satmadım. Hiçbir zaman üstümde bulundurmadığım için de başkasına vermem mümkün değil. Bu olay 7 yıldır sürüyor. Çok etkilendim ve yıprandım. İşim olsun, psikolojim olsun. Geçen yıl evlendim, anne olmak ve gelecek planlamasını yapmak istiyorum, bu engelden dolayı cesaret edemiyorum. Bunu göz önünde bulundurarak değerlendirmenizi istiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

'UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPSAYDIM GELİRİM BU KADAR DÜŞÜK OLMAZDI'

Tutuksuz sanık tiyatro sanatçısı Kaan Turgut, "Ben üniversitede tiyatro okudum, tiyatro sanatçısıyım. Ben o dönemde tiyatro yapıyordum. Çok yoğun çalıştığım halde gelirim de çok düşüktü. Oyun başına da 100 lira alıyordum. Uyuşturucu ticareti yapsaydım gelirim bu kadar düşük olmazdı. Uyuşturucu maddeyi kullandığım iddiası ise doğrudur" diye konuştu.
Set çalışanı olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Niyazi Cansız, Yaşı itibari ile diğer sınıflardan büyük olduğunu belirterek onlarla arkadaşlık yapmadığını söyledi ve, "Sadece bir kez Çağatay Ulusoy benim evime geldi. Benim kullanmakta olduğum yarım bir sigaralıktan ikimiz birlikte içmiş olduk. Olay bundan ibarettir" dedi.  Davanın tek tutuklu sanığı Murat Özgener'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

son dakika ünlülerin yargılandığı uyuşturucu davası son dakika haberi çağatay ulusoy gizem karaca cenk eren