Ünlü sanatçı Engin Nurşani hayatını kaybetti! Engin Nurşani kimdir?

TAKİP ET

Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, bir süredir gırtlak kanseri tedavisi görüyordu. Ünlü sanatçının bu sabah hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, bir süredir gırtlak kanseri tedavisi görüyordu. Ünlü sanatçının bu sabah hayata gözlerini yumduğu öğrenildi. 36 yaşında olan ve 2019 yılında gırtlak kanserine yakalanan Engin Nurşani, bu sabah saat 07.00’da hayatını kaybetti.

Yoğun Bakıma Alınmıştı

2019 yılında yakalandığı gırtlak kanseri sebebiyle müziğe ara veren sanatçı, Üsküdar’da yer alan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Gırtlak kanserine bağlı tedavisi devam ederken yaklaşık 11 gün önce akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınan ünlü isimden bugün acı haber geldi.


Hastaneden Açıklama Yapıldı

Engin Nurşani’nin hayata gözlerini yumduğu hastaneden açıklama geldi. Hastaneden yapılan açıklamada, yaklaşık 1 buçuk yıl önce yakalandığı gırtlak kanseriyle mücadele eden Engin Nurşani’nin tedavisine yatan hasta servisinde devam edildiği ancak kendisinin bugün saat 07.00’da hayatını kaybettiği belirtilerek ‘Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz’ ifadelerine yer verildi.

Engin Nurşani Kimdir?

Asıl ismi Engin Ayhan olan ünlü sanatçı, 1984 yılında Almanya Krefeld şehrinde dünyaya geldi. Aşık Ali Nurşani ve Angelika Nurşani çiftinin iki çocuğunun en küçüğüdür. Özgün Türk Halk Müziği sanatçısı olan Nurşani, henüz küçük yaşlardayken babasından müzik eğitimi almaya başlamış ve babasının konserlerine katılmıştır. 2003 yılında çıkardığı ilk albümü olan ‘Adına Bir Çizik Çektim’ ile profesyonel müzik hayatına adım atmıştır. Babası Ali Nurşani’nin bu albüme karışı çıkması üzerine gizlice İstanbul’a giden ve müzik stüdyosunda deneme yapan Engin Nurşani, sesinin beğenilmesiyle albüm çalışmalarının startını verdi. Babası Ali Nurşani ise bu başarının ardından oğluna engel olmayı bıraktı ve destek olmaya başladı. Baba Ali Nurşani’nin oğluna bu konuda karşı çıkmasının sebebi ise uzun yıllar emek verdiği müzik dünyasında gördüğü vefasızlıktı. Kendisi oğlu Engin Nurşani’nin de böyle bir hayal kırıklığı yaşamasını istemediği için oğluna karşı çıktı. 


Engin Nurşani’nin Albümleri

Adına Bir Çizik Attım- 2003

Ay Doğdu- 2003

Mutlu Musun?- 2004

Sen Nefsine Köle Oldun- 2006

Üç Ozan Üç Oğul- 2008

Üç Ozan Üç Oğul 2- 2011

Gözün Aydın- 2012

Kolay Mı Sandın?- 2017



 

engin nurşani aşık ali nurşani müzik haber